Kriget i Syrien

Ryssland: Israel genomförde missilräd mot syrisk flygbas

Arkivbild på en F-15 Eagle som avfyrar en missil

Enligt det ryska försvarsdepartementet ska Israel under natten till söndagen beskjutit en syrisk flygbas med missiler.

Spänningarna i Syrien har ökat den senaste veckan efter att USA och Israel lagt skulden för den senaste kemvapenattacken i Syrien på landets president Bashar al-Assad. Det finns ännu inga bevis på att den syriska regeringen skulle ha legat bakom kemvapenattacken.
Det ryska försvarsdepartementet meddelade under måndagen att Israel under natten till söndagen avfyrat sammanlagt åtta missiler mot den syriska flygbasen T-4 i Homs-provinsen i västra Syrien, nära gränsen mot Libanon. Israeliskt stridsflyg, av typen F-15 Eagle, avfyrade sammanlagt åtta missiler mot flygbasen varav endast tre nådde sitt mål. Missilerna avfyrades när stridsplanen befann sig i libanesiskt luftrum, rapporterar RT.

Israel anklagar Iran för att befinna sig i Syrien och utgöra ett direkt hot mot Israel. De flesta av de 14 personer som dödades i missilattacken mot flygbasen ska ha varit iranier. Samtidigt uppger libanesisk media att Israels missilattack koordinerades med hjälp av USA, skriver Haaretz.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!