Mamman lade sonen i bagageutrymmet – av rädsla för covid

Pandemiöverdrifterna

publicerad 13 januari 2022
- av Sofie Persson
Sarah Beam, 42, lade sonen i bagaget av rädsla för covid.

Av rädsla för att själv smittas av covid-19 bestämde sig en mor i Houston, Texas, för att lägga sin son i bilens bagageutrymme när de skulle åka och testa sig. Kvinnan är nu åtalad för att ha utsatt sitt barn för fara.

Sarah Beam, en tidigare lärarinna, var på väg för att testa sin 13-årige son för covid-19 i Houston, Texas. Sonen hade tidigare testat positivt och mamman ville nu se om viruset fanns kvar i honom enligt ett nytt test. När det var Beams tur att testa sonen fick personalen en smärre chock eftersom sonen låg i bagageutrymmet med huvudet ner mot golvet, rapporterar Fox26Huston.

Bevin Gordon, hälsodirektören på plats, frågade vad som pågick och Beam svarade att sonen tidigare testat positivt för covid-19 och att hon därför valt att placera honom i bakluckan av rädsla för att smittas.

Hälsodirektören sade dock att de inte kommer att få testa sig om hon inte placerade honom i baksätet på bilen, och när kvinnan inte lyssnade gick man för att ringa polisen. Väl tillbaka hade Beam placerat sonen i baksätet, men övervakningsvideor kunde bekräfta att sonen faktiskt låg i bagageluckan på vägen dit.

Mamman är nu åtalad för att ha utsatt sin son för fara.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.