”Krypskyttarna i Kiev lejdes av oppositionen”

De krypskyttar som öppnade eld mot såväl polis som demonstranter i Ukrainas huvudstad Kiev hade hyrts in av oppositionsledare. Det framgår genom ett läckt telefonsamtal mellan EU:s utrikeschef Catherine Ashton och Estlands utrikesminister Urmas Paet.

publicerad 5 mars 2014
Minnesplats för stupade demonstranter i Kiev

När striderna i Kiev var som hätskast öppnade krypskyttar eld mot de som protesterade, men också mot polisen. Någonting som uppmärksammades och Ukrainas dåvarande president Viktor Janukovytj fick skulden för att ha placerat ut krypskyttarna.

Men enligt Estlands utrikesminister Urmas Paet var det istället ledande oppositionspersoner som hyrde in krypskyttarna.

– Det finns allt tydligare bevis som visar på att det inte var Janukovytj utan någon från den nya koalitionen, sade Paet enligt RT.




– Jag tror att vi får undersöka det. Jag menar, det är intressant, jösses, svarade Ashton.

Telefonsamtalet läcktes genom en ukrainsk säkerhetstjänst som är lojal mot den avsatte premiärministern Viktor Janukovytj, skriver RT.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!