Kritiken mot WHO intensifieras

Coronavirusets spridning

publicerad 21 april 2020
WHO:s symbol.

”WHO har misslyckats med sitt uppdrag och måste hållas räkning för detta”, meddelade president Trump i veckan när USA ströp bidragen till organisationen. Wall Street Journal stämmer nu in i kören och skriver om ett FN-organ som tycks ha tappat fokus.

I princip argumenterar man i den stora amerikanska affärstidningen för att WHO har ägnat för mycket tid åt sådant som tobaksprevention på bekostnad av arbetet med att ha beredskap för och förhindra en pandemi.

NB Nyhetsbyrån skrev också tidigare om att i första hand USA, men nu senast även Frankrike och Storbritannien, offentligt har gått ut med misstankar om att den slutna kinesiska regimen hemlighåller mycket fakta kring viruset. Det faller också tillbaka som kritik mot WHO och dess ledning, och beläggs med misstankar om att gå i Kinas ledband.


Annonser:


 

Källa: NB NyhetsbyrånLadda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.