Utrikes

Kraftig explosion i centrala Madrid

Minst tre personer dog efter en kraftig explosion i centrala Madrid i onsdags. Borgmästaren pekar på en gasläcka.

Under veckan inträffade det en stor explosion på Calle Toledo i centrala Madrid, rapporterar El Pais. Explosionen inträffade i ett hus och sprängde bort de fyra översta våningarna. Minst 3 personer omkom och en saknas.
Omständigheterna pekar mot en gasläcka, säger Madrids borgmästare José Luis Martínez, enligt El Pais.

Enligt poliskällor ska explosionen ha skett efter att en gasleverantör kontrollerat gasinstallationen. Ett vittne visar bilder av hur huset rasat in på Twitter.


Den närliggande skolan, La Salle La Paloma, evakuerade sina elever, skriver La Sexta. De ska ha känt luften av gasen och trott att en andra explosionen skulle komma. Enligt El Pais ska ett barn på skolan ha skadats sedan barnet fått splitter från explosionen på sig, men skadorna är lindriga.

Platsen för explosionen är avspärrad, och räddningspersonal är på plats. Boende i området evakueras till ett närliggande hotell.

 

 


Sofie Persson
sofie.persson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!