Kraftig explosion i centrala Madrid

publicerad 22 januari 2021
- av Sofie Persson

Minst tre personer dog efter en kraftig explosion i centrala Madrid i onsdags. Borgmästaren pekar på en gasläcka.

Under veckan inträffade det en stor explosion på Calle Toledo i centrala Madrid, rapporterar El Pais. Explosionen inträffade i ett hus och sprängde bort de fyra översta våningarna. Minst 3 personer omkom och en saknas.

Omständigheterna pekar mot en gasläcka, säger Madrids borgmästare José Luis Martínez, enligt El Pais.

Enligt poliskällor ska explosionen ha skett efter att en gasleverantör kontrollerat gasinstallationen. Ett vittne visar bilder av hur huset rasat in på Twitter.


Den närliggande skolan, La Salle La Paloma, evakuerade sina elever, skriver La Sexta. De ska ha känt luften av gasen och trott att en andra explosionen skulle komma. Enligt El Pais ska ett barn på skolan ha skadats sedan barnet fått splitter från explosionen på sig, men skadorna är lindriga.

Platsen för explosionen är avspärrad, och räddningspersonal är på plats. Boende i området evakueras till ett närliggande hotell.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.