Klaus Schwab: ”Framtiden byggs av oss”

Globalismens framfart

publicerad 26 maj 2022
- av Markus Andersson
Klaus Schwab vill skapa en "ny" värld.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


– Framtiden är inte någonting som bara händer. Framtiden byggs av oss, av en mäktig gemenskap som ni här i rummet.

Det deklarerade World Economic Forums ledare Klaus Schwab i sitt inledningstal vid årets upplaga av det ökända maktmötet i Davos.

Den beryktade globalisten förde under sitt öppningstal, inför nästan 2500 makthavare och världsledare, bland annat fram att kriget i Ukraina ”är en historisk vändpunkt som kommer att omforma vårt politiska och ekonomiska landskap” och att kriget tillsammans med konsekvenserna av covid-19 kräver drastiska och kraftfulla åtgärder.

– Vi måste stärka vår motståndskraft mot kommande nya virus och andra risker som vi har på vår globala agenda.

Schwab menade vidare att världens makthavare ”akut måste adressera klimatförändringarna” och ”den globala ekonomins framtid” och efterlyste samarbete mellan mötets närvarande i koalitioner mellan politiska och privata organisationer.

– Först av allt så vet vi att alla dessa utmaningar inte kan mötas av regeringarna eller civilsamhället ensamma, vi behöver samarbetsinsatser, konstaterar Schwab och menar att WEF samlar ”en mycket imponerande gemenskap” som tillsammans kan forma världen.

– Vägen att bidra till att skapa en bättre värld är att titta på alla dessa frågor på ett holistiskt sätt, de politiska, ekonomiska, sociala och ekologiska aspekterna av varje fråga idag är sammanflätade. Så här är vi.

Schwab förklarar vidare att det stora antalet sessioner under konferensen, 400 stycken, beror på att det är mycket viktigt att man behandlar alla aspekter av det globala systemet.

– Framtiden är inte någonting som bara händer. Framtiden byggs av oss, av en mäktig gemenskap som ni här i rummet. Vi har medlen att förbättra världens tillstånd, men två villkor är nödvändiga. Det första är att vi alla agerar som intressenter i större samhällen. Att vi tjänar inte bara våra egna intressen utan även samhället. Det är vad vi kallar för intressentansvar, och det andra är att vi samarbetar.

– Det här är anledningen till att ni hittar många möjligheter här under mötet att delta i väldigt handlingsinriktade och kraftfulla initiativ, att göra framsteg i frågor kopplade till den globala agendan.

 

Nya Dagbladet har tidigare rapporterat om hur Schwab skrutit om hur hans adepter ”pentrererat världens regeringar” och hur personer lojala till hans globalistiska agenda numera finns representerade på höga poster inom den absoluta toppolitiken.

– Jag måste säga att när jag nämner våra namn som fru Merkel och till och med Vladimir Putin, och så vidare. Alla har varit Young Global Leaders på World Economic Forum. Men det vi är väldigt stolta över just nu är den unga generationen som premiärminister Trudeau, Argentinas president och så vidare, att vi penetrerar regeringarna.

– Igår var jag på en reception för premiärminister Trudeau och jag borde veta att hälften av hans kabinett eller till och med mer än hälften av hans kabinett är från World Economic Forums Young Global Leaders.

Schwab har tidigare också förkunnat att framtiden är transhumanistisk och att ”den fjärde industriella revolutionen kommer att leda till en sammansmältning av våra fysiska, digitala och biologiska identiteter”.

– Den fjärde industriella revolutionens teknologier kommer inte bara att bli en del av världen runt om oss – den kommer att bli en del av oss.

Under årets upplaga av maktkonferensen diskuterades bland annat det pågående kriget i Ukraina, en gemensam globalistisk klimatpolitik, hur samhället ska ”återhämta sig” efter coronapandemin och hur man ska utnyttja ”den fjärde industriella revolutionens teknologi” och skapa en ”bättre framtid för arbete”. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj var också särskilt inbjuden och deltog via videolänk där han krävde att världen inför ”maximala sanktioner” mot Ryssland.

 

 

Bland många ämnen har man under mötet även diskuterat det faktum att omvärlden varit mycket mer positivt inställd till att ta emot flyktingar från Ukraina än från tredje världen och vad som kan göras för att få allmänhet och regeringar mer positivt inställda till massinvandring av utomeuropéer.

Tysklands vice-kansler Robert Habeck fanns också på plats och deklarerade att länder måste ”motstå frestelsen” att se efter sina egna intressen – och istället fokusera på vad som är bäst ur ett globalt perspektiv. Även ”marknadens regler” måste förändras i grunden, menar han.

– Om vi bara bryr oss om vår egna mat- eller energileveranser så får detta katastrofala effekter på marknaden, menar Habeck.

 

 

Under konferensen lovade vaccinjätten Pfizer också att tillhandahålla vaccin och mediciner till självkostnadspris för fattiga länder, särskilt Afrika. Den tidigare amerikanske vice presidenten Al Gore har också fört fram krav på hårdare vapenkontroll i USA som gör det svårare för amerikaner att äga skjutvapen.

Sveriges energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar (S) och den svenske finansministern Mikael Damberg (S) är två av deltagarna på årets upplaga av maktkonferensen.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!