Zelenskyj talar på World Economic Forum

publicerad 17 maj 2022
- av Markus Andersson
Volodymyr Zelensky
Zelenskyj gör ett gästspel på den 51:a upplagan av Klaus Schwabs ökända möte i Davos.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj är särskilt inbjuden att tala vid den globalistiska tankesmedjan World Economic Forums årliga konferens i Davos – som i år huvudsakligen kommer att fokusera på det pågående kriget.

Zelenskyj kommer att delta via videolänk på mötet som arrangeras i Schweiz och tala inför fler än 50 världsledare och ett stort antal andra prominenta makthavare av olika slag.

Ukrainas president kommer att finnas med oss virtuellt samtidigt som kriget fortsätter att ödelägga hans land”, låter man meddela och uppmanar allmänheten att ta del av presidentens budskap på WEF:s hemsida.

Förste talare är i vanlig ordning WEF:s ökände grundare Klaus Schwab som också är ordförande för organisationen.

– Världen befinner sig vid en historisk vändpunkt som kräver att vi brådskande och snabbt möter de nuvarande geoekonomiska och geopolitiska utmaningarna, deklarerar han.

Schwab och hans lobbyorganisation har tidigare undertecknat ett öppet brev där man lovar humanitärt och diplomatiskt stöd till Ukraina.

Andra ämnen som de inflytelserika deltagarna kommer att diskutera på konferensen är bland annat klimatpolitik, “återhämtningen” efter coronapandemin, hur man ska ”skapa en bättre framtid för arbete” samt hur man ska utnyttja den “fjärde industriella revolutionens teknologi”.

Kort innan WEF-mötet lät president Zelenskyj också meddela att en ny crowdfunding-plattform har lanserats för att samla in pengar för att ”hjälpa Kiev att vinna kriget mot Ryssland” samt att bygga upp landets infrastruktur.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!