Islamkritiker prejades av vägen i Oslo

Islamiseringen i Europa

publicerad 5 juli 2022
- av Jan Sundstedt
Här ses den voltade bilen precis efter prejningen.

Vinna eller försvinna för Nordens viktigaste dagstidning!


93 840 kr av 100 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


I lördags blev den norske antiislamisten Lars Thorsen prejad av vägen på norska E6. Dådet skedde efter att han deltagit i en koranbränning utanför en moské i utkanten av Oslo. Medtrafikanter var vakna nog att dokumentera händelsen på film. Nu har två muslimska kvinnor, chauffören och passageraren i den påkörande bilen, gripits av norsk polis.

I lördags var medlemmar ur det islamkritiska norska partiet Sian på plats i Oslo, i avsikt att genomföra en koranbränning intill den lokala moskén vid bostadsområdet Mortensrud. På väg därifrån, efter uträttat värv, blev man förföljda och sedan prejade av vägen så illa att bilen man färdades i voltade. Händelsen filmades av påpassliga medtrafikanter och nu har har två kvinnor, båda med muslimsk bakgrund, gripits.

 

Kvinnan som körde den påkörande bilen greps på lördagen, misstänkt för grovt vållande till kroppsskada och för att avsiktligt ha kört på bilen med Sian-politikerna. På söndagen meddelande polisen att även medpassageraren har gripits. Enligt källor ska det finnas en video som visar hur kvinna nummer två först hjälper till att släcka den brinnande koranen för att sedan sätta sig i den attackerande bilen.

Min klient är påverkad av det som har hänt, säger den ena kvinnans försvarsadvokat till NRK.

Enligt norska NRK ska ingen av passagerarna i den prejade bilen ha skadats allvarligt. Dådet kunde dock fått betydligt värre konsekvenser, vilket man kan se på videon, eftersom kvinnorna prejar bilen från vägrenen och ut mot mötande trafik.

 

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!