Coronavirusets spridning

Iransk hälsominister smittad av coronaviruset

Vice hälsoministern var märkbart medtagen, svettades och hostade under en pressträff.

Vice hälsoministern Iraj Harirchi har testats positivt för coronaviruset och ska befinna sig i karantän. Det meddelar det iranska hälsoministeriet till den statliga tv-kanalen.

Iraj Harirchi skulle vara den som ledde det iranska arbetet med att bekämpa virusets spridning bland landets befolkning, men Reuters rapporterar att han själv nu istället har smittats.
I ett videoklipp som fått stor spridning syns Harirchi svettig, hostandes och medtagen och torkande sin panna med en servett samtidigt som han möter den iranska pressen.

Även den iranska parlamentarikern Mahmoud Sadeghi har smittats av viruset. Samtidigt som siffrorna är osäkra har Iran nu 95 bekräftade fall av smittade personer och minst 16 dödsfall. Högre siffror har också rapporterats av andra källor varför kritiker frågar om Iran försöker dölja hur omfattande smittan verkligen är.

Irak, Förenade Arabemiraten och Turkiet har nu valt att ställa in flygtrafiken till och från Iran för att undvika ökad smittspridning.

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!