MORGONDAGENS DAGSTIDNING – måndag 26 februari 2024

måndag 26 februari 2024

Iransk hälsominister smittad av coronaviruset

Coronavirusets spridning

publicerad 26 februari 2020
- av Markus Andersson
Vice hälsoministern var märkbart medtagen, svettades och hostade under en pressträff.

Vice hälsoministern Iraj Harirchi har testats positivt för coronaviruset och ska befinna sig i karantän. Det meddelar det iranska hälsoministeriet till den statliga tv-kanalen.

Iraj Harirchi skulle vara den som ledde det iranska arbetet med att bekämpa virusets spridning bland landets befolkning, men Reuters rapporterar att han själv nu istället har smittats.

I ett videoklipp som fått stor spridning syns Harirchi svettig, hostandes och medtagen och torkande sin panna med en servett samtidigt som han möter den iranska pressen.

Även den iranska parlamentarikern Mahmoud Sadeghi har smittats av viruset. Samtidigt som siffrorna är osäkra har Iran nu 95 bekräftade fall av smittade personer och minst 16 dödsfall. Högre siffror har också rapporterats av andra källor varför kritiker frågar om Iran försöker dölja hur omfattande smittan verkligen är.

Irak, Förenade Arabemiraten och Turkiet har nu valt att ställa in flygtrafiken till och från Iran för att undvika ökad smittspridning.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend