Iransk hälsominister smittad av coronaviruset

Coronavirusets spridning

publicerad 26 februari 2020
- av Markus Andersson
Vice hälsoministern var märkbart medtagen, svettades och hostade under en pressträff.

Vice hälsoministern Iraj Harirchi har testats positivt för coronaviruset och ska befinna sig i karantän. Det meddelar det iranska hälsoministeriet till den statliga tv-kanalen.

Iraj Harirchi skulle vara den som ledde det iranska arbetet med att bekämpa virusets spridning bland landets befolkning, men Reuters rapporterar att han själv nu istället har smittats.

I ett videoklipp som fått stor spridning syns Harirchi svettig, hostandes och medtagen och torkande sin panna med en servett samtidigt som han möter den iranska pressen.


Annonser:


Även den iranska parlamentarikern Mahmoud Sadeghi har smittats av viruset. Samtidigt som siffrorna är osäkra har Iran nu 95 bekräftade fall av smittade personer och minst 16 dödsfall. Högre siffror har också rapporterats av andra källor varför kritiker frågar om Iran försöker dölja hur omfattande smittan verkligen är.

Irak, Förenade Arabemiraten och Turkiet har nu valt att ställa in flygtrafiken till och från Iran för att undvika ökad smittspridning.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.