Coronavirusets spridning

Ingen Oktoberfest – coronaviruset sätter stopp

En grupp glada Oktoberfestfirare.

De lokala myndigheterna i delstaten Bayern har beslutat att det är för riskabelt att anordna Oktoberfest 2020. Därmed får den över 200 år gamla traditionen sitt första bryska sedan andra världskriget.

Oktoberfest har sin bakgrund i bröllopet mellan Ludvig I av Bayern och prinsessan Therese av Sachsen-Hildburghausen som ägde rum 1810. Hästkapplöpningen och festligheterna som arrangerades för att fira giftermålet blev sedan en återkommande tradition och har på olika sätt firats sedan dess. Idag förknippas kanske festen dock främst med stora mängder skummande öl, folkdräkter och glad musik.
Det är dock inte första gången man tvingas ställa in festen. Napoleonkrig, koleraepidemier, första världskriget, hyperinflationen 1924 och andra världskriget ledde också till inställda evenemang.

Den regionale regeringschefen Markus Söder menar att man bedömer att riskerna för att anordna Oktoberfest är allt för omfattande “så länge det inte finns något vaccin”. Arrangemanget skulle ha ägt rum mellan den 19 september och den 14 oktober och förväntades locka omkring sex miljoner besökare med en omsättning på omkring 11 miljarder kronor.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!