Florida förbjuder Twitter att stänga av politiker

publicerad 27 maj 2021
  Florida
  Ron DeSantis, Floridas guvernör.

  I den amerikanska delstaten Florida kan det bli straffbart för sociala medier att stänga av politiker. Den nya lagen har sin upprinnelse i avstängningen av den tidigare presidenten Donald Trump.

  I måndags skrev Floridas guvernör Ron DeSantis under en ny delstatslag som förbjuder Twitter och Facebook från att ”deplattformera” politiker i Florida. Lagförslaget togs fram i februari, några veckor efter att Trump blivit avstängd från de två sociala mediejättarna. Det rapporterar The Verge.

  Detta kommer att leda till mer tal, inte mindre tal, sade DeSantis under en presskonferens vid Florida International University i Miami i måndags.
  Sociala mediejättar som stänger av politiker i delstaten kan få böta uppemot 250 000 dollar per dag.

  Kritiker påstår dock att den nya lagen strider mot USA:s författning eftersom den ger staten rätt att lägga sig i innehållet på privatägda sajter och plattformar.


   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!