Florida avbryter alla covid-restriktioner

Publicerad 5 maj 2021
  Florida
  Ron DeSantis, Floridas guvernör.
  Florida kommer lätta helt på alla restriktioner från och med juli. Guvernören Ron DeSantis menar att de inte längre befinner sig i en nödsituation. Även så kallade vaccinpass kommer att förbjudas i delstaten. Under måndagen undertecknades en verkställande order som omedelbart ska avbryta alla lokala covid-19 restriktioner och begränsningar i Florida, rapporterat CNBC. – Faktum är att vi inte längre befinner oss i en nödsituation, sade Floridas guvernör Ron DeSantis. Han påpekade dock att "kampen mot covid-19" inte var över, men att dödsfallen och smittan går ner. DeSantis menar också att kravet på mask för de som vaccinerat sig mot viruset är att underminera vaccinets pålitlighet. Företag får fortfarande kräva mask och social distansering om man vill. Från och med 1 juli ska däremot alla lokala restriktioner försvinna och det blir även förbjudet med de så kallade vaccinpassen. I den officiella statistiken ligger Florida på tredjeplats i USA angående fall av covid-19 och har haft fler än 2,2 miljoner och 35 000 noterade dödsfall. Tilläggas kan att statistiken liksom i andra fall bygger på den starkt ifrågasatta PCR-tekniken. På federal nivå har USA fokuserat sina rekommendationer till att endast tillåta vissa friheter för vaccinerade personer, exempelvis att låta dessa gå ut och träna samt ha mindre sammankomster utomhus utan mask. The Centers for Disease Control and Prevention rekommenderar dock fortfarande alla, även fullt vaccinerade, att använda ansiktsmask utomhus där mycket folk samlas.   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!