Florida avbryter alla covid-restriktioner

Coronarepressionen

publicerad 5 maj 2021
- av Sofie Persson
Florida
Ron DeSantis, Floridas guvernör.

Florida kommer lätta helt på alla restriktioner från och med juli. Guvernören Ron DeSantis menar att de inte längre befinner sig i en nödsituation. Även så kallade vaccinpass kommer att förbjudas i delstaten.

Under måndagen undertecknades en verkställande order som omedelbart ska avbryta alla lokala covid-19 restriktioner och begränsningar i Florida, rapporterat CNBC.

Faktum är att vi inte längre befinner oss i en nödsituation, sade Floridas guvernör Ron DeSantis.

Han påpekade dock att ”kampen mot covid-19” inte var över, men att dödsfallen och smittan går ner.

DeSantis menar också att kravet på mask för de som vaccinerat sig mot viruset är att underminera vaccinets pålitlighet. Företag får fortfarande kräva mask och social distansering om man vill. Från och med 1 juli ska däremot alla lokala restriktioner försvinna och det blir även förbjudet med de så kallade vaccinpassen.

I den officiella statistiken ligger Florida på tredjeplats i USA angående fall av covid-19 och har haft fler än 2,2 miljoner och 35 000 noterade dödsfall. Tilläggas kan att statistiken liksom i andra fall bygger på den starkt ifrågasatta PCR-tekniken.

På federal nivå har USA fokuserat sina rekommendationer till att endast tillåta vissa friheter för vaccinerade personer, exempelvis att låta dessa gå ut och träna samt ha mindre sammankomster utomhus utan mask. The Centers for Disease Control and Prevention rekommenderar dock fortfarande alla, även fullt vaccinerade, att använda ansiktsmask utomhus där mycket folk samlas.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.