Flera amerikanska stater överger restriktionerna

Coronarepressionen

publicerad 5 mars 2021
- av Isac Boman
Texas guvernör Greg Abbott anser att amerikanerna måste få återgå till sina normala liv.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Efter den växande folkliga kritiken väljer nu bland annat Texas, Mississippi, Michigan, Louisiana, Massachusetts och South Carolina att bryta coronarepressionen i USA. Texas guvernör Greg Abbott har meddelat att masker inte längre ska bäras, att människor ska få återvända till sina normala liv och att företag får öppna offentlig service igen. Beskedet tas emot med stor indignation från Biden-regimen i Washington.

Texas guvernör Greg Abbott har under ett evenemang med småföretagare och samhällsledare i Lubbock, Texas, meddelar att kravet att bära mask nu ska upphöra. Alla ska kunna gå tillbaka till sina jobb och alla företag som vill öppna har nu fritt fram – ett budskap som möttes av applåder.

Det är dags för Texas att öppna 100 procent, slår Abbott fast.

Alla som vill ha ett jobb ska kunna få ett jobb. Alla företag som vill vara öppna ska vara öppna, fortsätter han.

 

Abbott påpekar att covid-19 inte är helt borta, men att det är tydligt att staten återhämtat sig och att det inte finns någon anledning till politisk repression för att möta den problematik som ännu finns. Även guvernören i Mississippi har på samma linje sedan några dagar tillbaka meddelat att delstaten börjar dra tillbaka coronarestriktionerna.

En tungt maskerad Joe Biden uttrycker stor upprördhet på en presskonferens över de stater som nu väljer att inte lyssnar på den amerikanska centralregimens uppmaningar från Washington att hålla fast vid den hårt kritiserade repressionen.

Jag hoppas alla har insett att de här maskerna gör skillnad. Vi är på gränsen att fundamentalt kunna förändra denna sjukdoms natur genom det sätt vi lyckats få vacciner i människors armar, säger Biden och menar att de som avviker från regimens uppmaningar och försök att injicera alla amerikaner “tänker som neanderthalare”.

Det sista vi behöver är att som neandertalare tro att allt är bra tills dess, att ta av sin mask, att bara lämna det bakom sig, det betyder fortfarande någonting, fortsätter Biden och menar att vetenskapen står på regimens sida.

Det är viktigt, viktigt, viktigt, att de följer vetenskapen. Tvätta händerna med varmt vatten, gör det ofta, bär en mask och fortsätt vara socialt distanserade, uppmanar han och berömmer pressen för att de står på hans sida i frågan.

 

Flera andra stater, däribland Michigan, Louisiana, Massachusetts och South Carolina, klargör att man är på väg att ta bort i princip alla restriktioner och kommer att tillåta företag, skolor, restauranger och barer att fungera som de vill. Datum för upphörandet av repressionen har fastställts på flera håll.

Den amerikanska smittskyddsmyndigheten CDC under Vita husets kontroversielle coronarådgivare Anthony Fauci ställer sig också i opposition till att delstaterna går emot Biden-administrationens förmaningar.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!