EU-parlamentariker varnar för att covidpolitiken kan komma tillbaka

Coronarepressionen

publicerad 21 september 2023
- av Isac Boman
Christine Anderson uppmanar medborgarna att göra motstånd.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


22 420 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


I förra veckan höll gruppen Identitet och demokrati ett möte i Europaparlamentet där man uttrycker oro för att den totalitära covidpolitiken kan återvända, bland annat mot bakgrund av maktförskjutningen till Världshälsoorganisationen WHO.

Bland andra Alternativ för Tysklands parlamentariker Christine Anderson är inte nådig inför möjligheten och vädjar till medborgarna att stå på sig om så blir fallet.

– Be dem dra åt helvete, för det är var de hör hemma.

Anderson har tidigare beskrivit covidpolitiken som en testballong från totalitära makthavare för att avveckla grundläggande fri- och rättigheter. Hon menar att den faran inte är över och att det finns signaler på att den repressiva politiken mycket väl kan återkomma – och hon uppmanar allmänheten att tillämpa civil olydnad.

– De håller redan på att föra tillbaka allt, och jag skulle verkligen vilja att ni, folket, inte går med på detta. Säg helt enkelt nej. Vill de att du ska bära mask? Säg nej. Vill de att du ska ta ytterligare en mRNA-spruta? Säg nej. Vill de införa utegångsförbud för dig? Säg nej.

“Avskyvärda misantroper”

Anderson betonar att hon själv och hennes partigrupp kommer att fortsätta ”slåss för frihet, demokrati och rättssäkerhet” och att man inte kommer att sluta jaga ”de avskyvärda misantroper” som driver på för totalitär politik.

– Det är egentligen allt du behöver göra … När du har gjort klart för dem att du inte längre kommer att gå med på det, kan de inte skrämma dig längre. Så länge du är rädd för vad de kan göra om du inte lyder, har de makt över dig. Ta makten ifrån dem. Säg helt enkelt nej, fortsätter hon.

 

Hon pekar på att vaccin- och maskkrav faktiskt redan återinförts på vissa platser och har ett tydligt budskap till medborgarna för hur de bör förhålla sig till makthavare som driver på för att göra detta.

– Säg åt dem att dra åt helvete, för det är var de hör hemma. När man väl har gjort det har de inte längre någon makt över er. Låt dem inte mala ner er längre, ni är värda att stå upp för er själva.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!