EU-parlamentariker tar strid mot vaccinpassen

Coronarepressionen

publicerad 25 oktober 2021
- av Redaktionen

En ny grupp i EU-parlamentet meddelade under en presskonferens i helgen att de fördömer den coronarepression som de europeiska folken utsätts för av sina regeringar och uppmanar medborgarna att stå upp emot makthavarna och vägra låta dessa ta ifrån européerna deras fri- och rättigheter.

De fyra ledamöter som höll i presskonferensen var Ivan Vilibor Sincic från kroatiska Živi zid, Cristian Terhes från det rumänska kristdemokratiska partiet Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat, Christine Anderson från Alternative für Deutschland och den obundna ledamoten Francesa Donato från Italien.

Christine Anderson som har haft uppdrag i flera EU-kommittéer säger att de är högst oklart varför EU-medborgare överhuvudtaget ska följa de rådande coronarestriktionerna. Hon tillägger att de medborgerliga rättigheterna begränsas och att människor inte längre kan ta sina friheter för givna och att det är upp till oss alla att kämpa för att få behålla dem. Anderson menar vidare att det inte är Covid-19 som är hotet utan det faktum att regeringar utnyttjar krisen för att förtrycka sina egna medborgare.


Annonser:


– Det vi har sett under den här krisen är att medborgerliga rättigheter och friheter har gått från att vara grundläggande rättigheter till privilegier som regeringarna kan bevilja eller ta ifrån oss utifrån vad de själva befinner lämpligt. Jag uppmanar alla européer att stå upp mot varje regering som försöker ta ifrån oss vår frihet och våra medborgerliga rättigheter.

Advokaten och EU-parlamentarikern Francesa Donato, som tidigare uttryckt farhågor om de experimentella vaccinen, instämde i budskapet och konstaterade att de mänskliga rättigheterna inte längre respekteras, samt att fredliga protester runt om i Europa numera utsätts för våldsam repression.

– Det introducerades som ett verktyg för att underlätta cirkulationsfriheten. Nu används covid-certifikatet istället i många länder av nationella regeringar som ett obligatoriskt pass för varje social aktivitet – inklusive anställningar.

Donato pekade vidare på att det handlar om utpressning och att medborgarna inte kan ge sitt samtycke på ett korrekt sätt när de riskerar stora konsekvenser om de säger nej till vaccinet.

– De tvingas ta det eftersom de skulle förlora sina jobb, förlora sina grundläggande rättigheter om de inte gjorde det, säger hon och konstaterar också att många som drabbas av vaccinskador inte heller får den vård och assistans de behöver.

– Vi måste alla idag stå upp för försvaret av mänskliga rättigheter i Europa och vi måste göra det tillsammans, konstaterar hon vidare.

Den kroatiske ledamoten Ivan Sinčić valde också att lyfta fram hur ”coronapasset” idag används för att utpressa medborgarna och hur du i vissa länder får sparken om du inte kan eller vill visa att du har tagit vaccinet. På många platser kan du inte ens besöka offentliga byggnader eller affärer utan certifikatet.

Han menar även att vaccinpasset används på ett antivetenskapligt sätt och i praktiken fungerar som en licens för att fritt kunna sprida sjukdom och upprätthålla en falsk trygghet – och att det är hög tid att överge det. Han passade också på att ge sitt fulla stöd till de EU-anställda som hotas av uppsägning om de inte vaccinerar sig.

Den fjärde ledamoten, Christian Terhes från Rumänien valde att citera de ursprungliga bestämmelserna kring EU:s vaccinpass där man då bland annat påstod att det vid ett införande var mycket viktigt att upprätthålla medborgarnas grundläggande mänskliga rättigheter.

– Om vi tittar på det nu ett par månader efter att det här gröna certifikatet införts i EU så ser vi raka motsatsen. Alla dessa rättigheter som påstods skyddas av regleringarna kränks istället nu. Människor kan inte arbeta längre och de lever under hotet att förlora sina arbeten och sin försörjning om de inte har det här certifikatet. Är det här den europeiska union som vi vill bygga och acceptera? frågar han sig.

Terhes poängterade också att den medicinska repressionen och coronapasset även hotar demokratin och arbetet inom EU eftersom såväl parlamentariker som administrativ personal kommer att påtvingas vaccin för att överhuvudtaget få vistas i parlamentsbyggnaderna, vilket innebär att dissidenter som inte vill vaccinera sig får mycket svårt att arbeta politiskt.

– Vi är här för er och vi kommer att kämpa för er, deklarerar den rumänske EU-parlamentarikern vidare.

De fyra EU-parlamentarikerna menar att de värnar medborgarnas och de EU-anställdas grundläggande rättigheter och att den hållning som de ger uttryck för delas av många andra som de hoppas sluter samman för att skapa ett aktivt motstånd mot ”de konstanta attackerna” på medborgarnas grundläggande friheter som sker med dessa digitala coronapass.

 

Källa: NewsVoiceLadda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.