Donald Trump har testats positivt för covid-19

publicerad 2 oktober 2020
- av Isac Boman
Donald och Melania Trump.

Donald Trump och hans fru Melania Trump har testat positivt för covid-19, uppger den amerikanske presidenten på sitt Twitterkonto under morgonen.

Trump har ännu inte uttalat sig om hans frus och sitt eget faktiska hälsotillstånd, men meddelar att de kommer att påbörja karantän.

Den amerikanske presidenten har tidigare sagt att han själv tagit hydroxiklorokin i förebyggande syfte, ett preparat som amerikanska läkare riktat frän kritik mot att har motarbetats medan allt fokus lagts på framtagande av vaccin. Det återstår att se om han kommer att pröva denna metod för sin eventuella behandling.

En ny debatt mellan Donald Trump och Joe Biden är inplanerad att hållas om två veckor. Det är ännu oklart om beskedet kan komma att göra att denna ställs in.

I USA används så kallade PCR-tester för att testa för covid-19. Testerna har fått mycket kritik för att vara bedrägliga, bland annat eftersom de testar efter en genetisk sekvens och inte för ett faktiskt sjukdomstillstånd. Bland annat Tanzanias president John Magufuli har ironiserat över att man testat getter, papayafrukter och motorolja positivt med denna metod, och många läkare menar att testerna inte är lämpliga för sitt ändamål.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.