Amerikanska läkare: Fungerande läkemedel mot Covid-19 mörkläggs

publicerad 29 juli 2020
Akutvårdsspecialisten och initiativets grundare Simone Gold på presskonferensen i Washington DC.

En grupp läkare har gått samman i USA för att meddela att det finns fungerande läkemedel mot Covid-19 och riktar skarp kritik mot att amerikanska läkare förhindras från att kunna erbjuda hydroxiklorokin, zithromax, azithromycin och zink till sina patienter.

Läkarna från sammanslutningen America’s Frontline Doctors menar under en presskonferensen utanför högsta domstolen i Washington DC att all expertis inte fått möjlighet att nå ut med livsavgörande information och att det amerikanska folket istället hålls fastlåsta i ett spindelnät av rädsla. Detta tillstånd, framhäver de, dränerar det amerikanska folket, ekonomin och samhället i stort.

Sammanslutningen varnar med starka ord på sin hemsida:

Det amerikanska livet har fallit offer för en massiv desinformationskampanj. Vi kan spekulera kring detta har skett, och varför det har fortsatt, men syftet med detta första White Coat Summit (åsyftande vita läkarrockar reds. anm.) är att stärka amerikaner till att sluta leva i rädsla.

Om amerikaner fortsätter att låta förmenta experter och mediapersonligheter ta beslut å deras vägnar, kommer det stora amerikanska experimentet med en konstitutionell republik och representativ demokrati att upphöra.

 

Läkarna utmanar Anthony Fauci med rollen motsvarande statsepidemiolog i USA och som fått positionen som epicenter inom amerikansk Covid-19-politik. Den centrala kritiken handlar om att läkare förhindras från att skriva ut faktiskt fungerande läkemedel.

Läkarnas video har stoppats av censurmaskineriet på både YouTube och Vimeo. Även Twitter och Facebook har arbetat hårt på att ta ned videon med läkarna, vilken fått enorm spridning efter att president Donald Trump med sina 84 miljoner följare delat den på Twitter. Mainstreammedier som exempelvis CNN angriper läkarnas påståenden i artikeln med att kalla dem för falska och avfärdar även informationen som förs fram eftersom Trump retweetat videon.

 

Källa: Newsvoice
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.