Vetenskap

Tanzanias president ironiserade kring märkliga resultat för corona-tester

Tanzanias president John Magufuli.

Tidigare i år höll Tanzanias president John Magufuli en presskonferens där han ifrågasatte huruvida testerna som görs på coronaviruset verkligen har validitet. Bland annat visade testerna ”coronapositiva” resultat för en get, en papayafrukt och motorolja.

Allt fler ifrågasätter nu huruvida gällande testmetoder faktiskt är ändamålsenliga och huruvida den så kallade coronapandemin verkligen kan betraktas som en pandemi. Tanzanias president John Magufuli var tidigt ute med sådan kritik redan i maj när han ironiserade kring löjeväckande resultat från att ha prövat coronatester man fått från Världshälsoorganisationen.
En grupp läkare nära presidenten överlämnade ett antal tester till laboratorium som man informerade var tester från riktiga människor, innehållande prover från olika djur såsom getter, kwarefågel och även olika frukter såsom jackfruit och papaya, där många av dem testade positivt för coronavirus. Till och med bilolja testades positivt och uppenbarligen visade sig innehålla liknande sammansättningar som viruset – eller så är det något med testerna som är ”väldigt fel’’ som Presidenten uttryckte det.

 

Magufuli raljerade vidare att om viruset verkligen var så farligt som man påstod borde man även sätta dessa djur och livsmedel i karantän globalt, vilket man inte gjort. Avslutningsvis tillade han att WHO endast kommer med bortförklaringar och han manade folket att inte vara rädda för dem som använder den så kallade coronakrisen för en egen fulspelande agenda.

 

Isac Boman
isac.boman@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!