Coronafall rapporteras minska i Italien

Coronavirusets spridning

publicerad 20 april 2020
- av Isac Boman
Italiensk militär gör en coronakontroll på gatan i Trentino Alto Adige.

Näst efter USA har flest dödsfall rapporterats i Italien till följd av Covid-19. Den senaste veckan har dock dödsfallen sjunkit.

Även vad gäller nya smittofall ser Italien en minskning, rapporterade Reuters redan under förra veckan. Dödsfallen som rapporterats i Italien till följd av coronaviruset under de senaste två veckorna har rört sig mellan cirka 500 och 600. Av de 179 000 som i skrivande stund bekräftats med Covid-19 har 47 000 friskförklarats.

Dygt 23 000 människor officiellt dött i landet som en följd av coronaviruset, enligt Worldometers data. Det är det näst högsta antalet i världen efter USA som rapporterat omkring 40 000 döda.

Enligt samma data har 165 000 avlidit i hela världen. Förutom Italien och USA har Spanien, Storbritannien, Frankrike och Belgien rapporterat de högsta dödstalen. Totalt omkring 2,4 miljoner fall av Covid-19 ska ha bekräftats.

Noterbart är att en överväldigande majoritet av de hårdast drabbade länderna enligt statistiken ligger i Europa eller Nordamerika. 12 av de 20 värst drabbade länderna i världen är europeiska länder.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!