Coronafall rapporteras minska i Italien

Coronavirusets spridning

publicerad 20 april 2020
- av Isac Boman
Italiensk militär gör en coronakontroll på gatan i Trentino Alto Adige.

Näst efter USA har flest dödsfall rapporterats i Italien till följd av Covid-19. Den senaste veckan har dock dödsfallen sjunkit.

Även vad gäller nya smittofall ser Italien en minskning, rapporterade Reuters redan under förra veckan. Dödsfallen som rapporterats i Italien till följd av coronaviruset under de senaste två veckorna har rört sig mellan cirka 500 och 600. Av de 179 000 som i skrivande stund bekräftats med Covid-19 har 47 000 friskförklarats.

Dygt 23 000 människor officiellt dött i landet som en följd av coronaviruset, enligt Worldometers data. Det är det näst högsta antalet i världen efter USA som rapporterat omkring 40 000 döda.

Enligt samma data har 165 000 avlidit i hela världen. Förutom Italien och USA har Spanien, Storbritannien, Frankrike och Belgien rapporterat de högsta dödstalen. Totalt omkring 2,4 miljoner fall av Covid-19 ska ha bekräftats.

Noterbart är att en överväldigande majoritet av de hårdast drabbade länderna enligt statistiken ligger i Europa eller Nordamerika. 12 av de 20 värst drabbade länderna i världen är europeiska länder.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.