CNN-chef beordrade locket på om covid och labbläcka

Coronavirusets spridning

publicerad 9 mars 2023
- av Jan Sundstedt
CNN Jeff Zucker
Dåvarande CNN-chefen Jeff Zucker gav order om mörkläggningen.

En högt uppsatt källa inom det amerikanska mediebolaget CNN avslöjar nu att den dåvarande chefen, Jeff Zucker, medvetet vägrade att undersöka ”labbspåret” och covid-19-virusets ursprung.

CNN har länge beskrivit sig själva som ”det mest pålitliga varumärket inom nyhetsförmedling”, ett exempel på detta är kampanjen ”Fakta först”, som lanserades under Donald Trumps tid som amerikansk president.

När det kom till teorin huruvida coronaviruset hade sitt ursprung i ett eller flera kinesiska laboratorier var det dock inte alls lika intressant att gräva fram fakta, varken för CNN eller för andra etablissemangsnära mediekanaler, någonting som Nya Dagbladet rapporterat om.

Enligt en högt uppsatt CNN-källa som nu trätt fram, vägrade den dåvarande CNN-chefen Jeff Zucker under lång tid att låta sina journalister undersöka teorin om en labb-läcka. Anledningen var, enligt källan, att Zucker ansåg att detta var ett ”Trump-påstående”, och därmed inget att rapportera om.

Folk vaknar långsamt upp ur dimman. Det är rätt vansinnigt att vi inte undersökte uppgifterna mer ingående, kommenterar källan till Fox News Digital.

Under Jeff Zuckers år som chef för CNN finns det de som hävdar att han omformade vad som en gång sågs som en någorlunda nyanserad nyhetsorganisation, till en renodlad anti-Trump-verksamhet. Zuckers politiska agenda ska också ha drabbat de journalister på CNN som trots allt önskade kontrollera labb-uppgifterna närmare.

Teorin om att viruset har sitt ursprung i laboratorium, främst Wuhan Institute of Virology, har till syvende och sist anammats av dels FBI-chefen Christopher Wray och dels det amerikanska energidepartementet, myndigheter och departement som nu sent omsider säger sig undersöka uppgifterna ifråga.

Jeff Zucker avgick 2022 mot bakgrund av att det uppdagades att han hade en utomäktenskaplig affär med en högt uppsatt kollega.


Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


124 440 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.