BLM-ledare vill förslava vita – startar nytt parti

Våldsbejakande svart makt-rörelsen

publicerad 10 september 2020
- av Markus Andersson
Sasha Johnson.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Sasha Johnson, framträdande aktivist i den våldsbejakande svart makt-rörelsen BLM, har tidigare propagerat för att vita ska göras till svarta människors slavar. Nu har hon startat ett politiskt parti i Storbritannien.

Åsikterna om Sasha Johnson går isär. I vissa vänsterextrema och våldsbejakande svart makt-kretsar har hon hyllats som en radikal frihetskämpe som vill hämnas förtrycket som man menar att svarta utsatts för historiskt. Kritiker menar dock att hon bara är en hatisk rasist som inte drivs av tankar om rättvisa utan av ressentiment mot framförallt europeiskättade folkgrupper. Ett exempel på detta var när hon nyligen bannades på Twitter efter att ha skrivit följande inlägg:

Den vite mannen kommer inte vara vår jämlike utan vår slav. Historien förändras. Ingen rättvisa. Ingen fred.”

Nu har hon startat partiet Taking the Initiative Party (TTIP) som hon hoppas kan slå igenom bland Storbritanniens stora svarta minoritet. Vid eventet där partiet presenterades rapporteras anhängare ha poserat med en blodstänkt brittisk flagga.

I det nya partiet ska vita som ansluter sig inte få tillträde till några ledande positioner. Finner de sig i att vara passiva medlemmar som stödjer det våldsbejakande rasistiska budskapet som partiet för fram så är de dock ändå välkomna.

Trots partiets hatiska antivita ideologi, påstår man sig också vara ett parti som representerar brittiska arbetare. Hur brittiska vita arbetare ska kunna lita på ett parti vars ledare vill göra dem till slavar framgår dock inte.

Vissa kretsar inom den våldsbejakande svart makt-miljön har dock ingenting emot Johnsons explicita hat för vita. Youtubekanalen Oxfordshire Youth väljer exempelvis att beskriva henne som ”en fantastisk ungdomsledare, frihetskämpe, aktivist och företagsledare”.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!