Biden: “Pandemin är över”

Pandemiöverdrifterna

publicerad 20 september 2022
- av Sofie Persson
Biden intervjuas i tv-programmet 60 minutes.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


President Joe Biden konstaterar i programmet 60 minutes att ”ingen bär mask längre” samt att alla verkar vara i “god form“.

Pandemin är över, säger Biden.

På vissa håll finns fortfarande en lång politisk förskjutning i att gå vidare från den så kallade coronapandemin. Under första veckan i september gick dock WHO ut och uttalade att dödsfallen för de med covid-19 globalt sett var de lägsta sedan början av coronakrisen i mars 2020. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Generaldirektör för WHO, menade att man aldrig varit i en ”bättre position” för att avsluta denna så kallade pandemi.

Vi är inte där än, men vi ser slutet, menar Ghebreyesus.

Under söndagen sändes en intervju med USA:s president Joe Biden i programmet 60 minutes, där Biden deklarerade att ”pandemin är över”.

Vi har fortfarande problem med covid. Vi jobbar fortfarande mycket med det. Men pandemin är över, sade Biden.

Biden poängterar vidare att ingen längre bär mask och att alla verkar vara i ”god form”.

Om du lagt märke till det, så bär ingen mask längre. Alla verkar vara i ganska bra form. Så jag tror att det håller på att förändras, menar presidenten.

I intervjun talade Biden även kort om kriget i Ukraina och menar att Ryssland inte var så ”kompetent” som flera trodde samt att Ukraina är på god väg att få ut de ryska styrkorna ur landet. Vidare säger Biden att hans avsikt är att kandidera till nästa presidentval, men att det återstår att se om det blir så.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!