Australien bannlyser båtflyktingar på livstid

publicerad 1 november 2016

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


22 420 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Den australiska regimen har beslutat sig för att ta krafttag mot de invandrare som försöker ta sig in i landet illegalt med hjälp av båtar. Hädanefter kommer asylsökarna att straffas genom att utvisas på livstid från Australien.

Bannlysningen kommer att gälla även om personerna i fråga i framtiden vill besöka landet som turist, göra affärsresor eller vill gifta sig med en australisk medborgare. Inget av detta kommer att vara möjligt för den som en gång tagit sig in i landet illegalt, rapporterar BBC.

Premiärminister Malcolm Turnbull menar att åtgärderna sätts in för att skicka ut en så kraftfull signal som möjligt till människosmugglare att deras verksamhet inte tolereras.

Senare i veckan kommer det australiska parlamentet få ta ställning till åtgärderna och de kommer att gälla alla de som anlände i juli 2013 eller senare. Däremot kommer barn undantas från regelverket.

Även om de som tar sig in i landet illegalt bedöms ha flyktingskäl så kommer detta inte spela någon roll och de har att välja på att antingen förflyttas till ett flyktingläger på omkringliggande öar, åka hem igen eller ta sig till ett annat land istället.

“Man ska inte underskatta vilket hot detta är. Dessa människosmugglare är den värsta sortens kriminella man kan tänka sig. Deras verksamhet omsätter många miljarder och vi måste vara väldigt bestämda och säga nej till deras kriminella planer”, har premiärministern tidigare sagt.

Han har också
poängterat att de passagerare som flyktingsmugglarna för med sig aldrig någonsin kommer få bosätta sig i Australien.

Sedan tidigare har Australien haft som policy att bogsera bort båtar med flyktingar eller tvinga dem att vända om, man har också arresterat alla som tagit sig in i landet illegalt.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!