Ardern avgår som premiärminister för Nya Zeeland

Coronarepressionen

publicerad 19 januari 2023
- av Sofie Persson
Jacinda Ardern bedrev en hårdför apartheid-politik för vaccinpass på Nya Zeeland.

Nya Zeelands socialdemokratiska premiärminister Jacinda Ardern har blivit globalt känd för sin totalitära coronapolitik. 42-åringen meddelar själv att hon nu avgår från sin post för att hon “inte orkar mer” medan vissa analytiker menar att hon ”avgår innan hon själv blir utslängd” på grund av det fallande stödet för hennes parti.

Jacinda Ardern utbildades 2014 till en så kallad “Young Global Leader” av ultraglobalisten Klaus Schwabs ökända tankesmedja World Economic Forum. Sedan 2017 har hon varit Nya Zeelands premiärminister, då hon med sitt parti New Zealand Labour Party tog makten i landet. Ardern var då endast 37 år gammal och blev den yngsta kvinnliga premiärministern i landets historia.

Nu meddelar den socialdemokratiska ministern att hon kommer att avgå inom kort, rapporterar den brittiska statskanalen BBC. Ardern menar att hon inte längre har tillräckligt med energi för att fortsätta.

Politiker är människor. Vi ger allt vi kan, så länge vi kan, och sedan är det dags, och för mig är det dags, sade 42-åringen.

Beslutet uppges vara oväntat, men däremot har stödet för partiet och Ardern minskat den senaste tiden och ligger nu på de lägsta siffrorna någonsin. 42-åringen har bland annat bedrivit en exceptionellt hårdför coronapolitik som skapat mycket ilska bland medborgarna – en politik som bedömare pekat på endast konkurrerat med grannlandet Australien och Kanada i sin totalitarism i form av hårda nedstängningar och medicinsk apartheid. Vid ett tillfälle erkände även Ardern att planen var att dela upp invånarna i två samhällsklasser baserat på medicinsk status.

42-åringen själv tror att det minskade stödet är ett ”pris som regeringen fått ta för att hålla människor säkra från covid-19”, som hon formulerade det i en intervju med BBC under 2022.

Ökad brottslighet och höjda levnadskostnader har också bidragit till ett minskat stöd för Arderns styre. Själv tror hon dock att partiet kan vinna igen i nästa val i oktober 2023.

Jag lämnar inte för att jag tror att vi inte kan vinna valet utan för att jag tror att vi kan och vill, och vi behöver nya axlar för den utmaningen, säger hon.

Ardern kommer att avgå senast 7 februari. Vem som tar över rollen är idag inte klart, utan kommer att röstas om inom partiet.

Utbildad av globalistisk tankesmedja

 

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!