Analytiker: “Coronapandemin” inte farligare än influensasäsongen 2018

Pandemiöverdrifterna

publicerad 7 januari 2021
- av Isac Boman
Nedstängningarna
Daniel Horowitz menar att coronarepressionen inte kan motiveras.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Den politiske analytikern Daniel Horowitz pekar i en artikel i The Blaze på att inläggningarna på sjukhus i Florida är på samma nivå som under influensasäsongen 2018. Detta trots att samhället inte har stängt ner och det inte råder några krav på att bära ansiktsmask.

Vi blir tillsagda att våra friheter måste offras för att hindra sjukhusen från att nå apokalyptiska nivåer. Men tänk om dessa nivåer bara är lite över det normala och inte ens i närheten av några apokalyptiska nivåer? Och vad händer om nedstängningarna av samhället ändå inte gör någonting för att minska sjukhusinläggningarna?” frågar han sig.

Han pekar vidare på att Florida inte har stängt ner samhället och att det inte heller finns krav på att bära masker där. Ändå kan man bara se en mycket knapp ökning på antalet sjukhusvårdade från föregående år och siffrorna är på samma nivå som under 2018 års influensasäsong. Horowitz noterar samtidigt att det 2018 inte var tal om att medborgarna skulle offra sina friheter.

Han poängterar också att även om antalet sjukhusvårdade i Florida under sista kvartalet av 2020 var 6-8 procent högre än motsvarande period de senaste två åren, så var siffrorna bara knappt högre än antalet sjukhusvårdade det första kvartalet varje år. Oktober – december 2018 sjukhusvårdades 1972 personer per en miljon invånare – jämfört med 1998 per en miljon invånare 2020. En mycket liten ökning således.

Horowitz lyfter vidare fram att antalet influensasmittade har minskat med 98,8 procent och att coronaviruset med detta alltså har ”ersatt” den vanliga influensan.

Han noterar även att hundratals miljarder dollar har gått till sjukhusen under 2020 för att bekämpa coronaviruset – något som inte gjorts med tidigare influensasäsonger. Ändå är antalet sjukhusvårdade inte mycket högre än föregående år.

Som jag noterade i november så krävs sjukhusinläggning för att någon ska kunna behandlas med Remdesivir, den enda medicin som godkänts av FDA… Det är väldigt sannolikt att en viss procent av dessa patienterna inte är sjukare än en vanlig influensapatient som skulle ha behandlats utanför sjukhusen”, konstaterar han vidare.

Avslutningsvis menar han att det är mycket tydligt att det inte finns några godtagbara skäl för att stänga ner samhället och begränsa människornas friheter på det sätt som har gjorts i många delar av USA.

Det är tydligt att hela förevändningen för att begränsa våra friheter bygger på felinformation och brist på sammanhang. Med andra ord är de över 900 000 beräknade dödsfallen på grund av arbetslöshet efter nedstängningarna helt förgäves”.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!