England buades ut efter BLM-hyllning

publicerad 3 juni 2021

Det engelska fotbollslandslaget buades under en match mot Österrike ut av delar av publiken när de återigen valde att knäböja för att visa sitt stöd till den våldsbejakande svart makt-organisationen Black Lives Matter.

Landslagets tränare Gareth Southgate hävdar dock att de åskådare som motsatte sig BLM-protesten genom sina högljudda protester också angrep Englands svarta spelare.

– Det är någonting som jag å våra svarta spelares vägnar inte ville höra eftersom det känns som att det är kritik mot dem, kommenterar han.
Vänsterliberala BBC hävdar i sin tur att knäböjningarna handlar om ett viktigt sätt att ”lyfta fram rasliga orättvisor” på – trots att ett flertal spelare och idrottsprofiler känt sig obekväma med BLM-hyllningen då den i många idrottssammanhang blivit obligatorisk och det är oklart vad den egentligen representerar.

Gareth Southgate hävdar dock att knäböjningarna inte alls handlar om politik utan om att ”stå upp för varandra” och visa varandra stöd och har ingen förståelse för de som ogillar att fotbollen politiseras.

– Jag tror att det…


 


Liknande artiklar: