Coronapandemin slår hårt mot idrotten

Coronavirusets spridning

publicerad 13 mars 2020
- av Alexander Almqvist
Det råder stor osäkerhet om fotbolls-EM över huvud taget kommer att hållas i sommar.

Som ett resultat av coronavirusets utspridning har flera stora idrottsevenemang fått skjutas upp eller hållas utan publik.

Utbrottet av coronaviruset covid-19 klassas som en pandemi och har smittat 125 000 individer och lett till nästan 5 000 dödsfall. För att försöka minska spridningen av viruset har många regeringar valt att ställa in idrottsevenemang som vanligtvis drar tusentals personer till ett och samma område eller stad.

I Sverige har myndigheterna stoppat folksamlingar på över 500 personer vilket gör att matcherna i bland annat Allsvenskan och SHL får spelas inför liten eller ingen publik, om de inte ställs in.


Annonser:


Det är även osäkert om det blir något fotbolls-EM i sommar. Mästerskapet, som spelas i tretton olika städer i Europa, är tänkt att äga rum mellan den 12 juni till den 12 juli men rapporter från media gör gällande att Uefa diskuterar om mästerskapet ska skjutas upp till nästa år.

Även vissa personer inom toppidrotten har smittats av viruset, däribland fotbollsklubben Arsenals tränare Mikel Arteta och Juventus försvarare Daniele Rugani.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.