NyD-podden #33 – Rysslandsutredningen, SVT:s politiska epitet, Aschberg och censuren av medborgarjournalistiken

publicerad 29 mars 2019

I detta trettiotredje avsnitt av NyD-podden medverkade Markus Andersson och Per Nordin ifrån redaktionen. Programmet gästades också av den tidigare nyhetschefen Alexander Almqvist-Paajanen. I avsnittet diskuterades den så kallade Rysslandsutredningen mot Donald Trump, regeringens satsning med våra skattemiljoner på att ”demokratisera” Östeuropa och hur SVT förbehåller sig rätten att utdela politiska epitet. Vidare diskuterades också Robert Aschberg och de nya försöken ifrån Bonnier och TV3 med att släcka ned medborgarjournalistiken i Sverige samt omvalet i Falun den 7 april som NyD kommer att bevaka.

Poddavsnittet kan också laddas ned här.

Annons:Några av de artiklar som diskuterades i podden:

Rysslandsanklagelserna mot Trump var falska – utredning helt utan bevis

Regeringen vill ”demokratisera” Östeuropa – satsar 250 miljoner skattekronor

SVT: Vi förbehåller oss rätten att utdela politiska epitet

Youtube stänger ned granskande kanal efter påtryckningar ifrån Expressen

Annika Strandhäll hyllar censur av medborgarjournalistisk kanal

Ny avslöjande radiodokumentär om Robert Aschberg

Valsystemet kritiseras

Omval i Falun 7 april


Nya Dagbladets poddradio

Nya Dagbladets poddradio är en oberoende satsning där medarbetarna diskuterar aktuella nyheter, gör analyser och diskuterar olika ämnen som intresserar samhällsengagerade människor.

Podden drivs helt ideellt och vi tar gärna emot donationer för att kunna utveckla podden. Swisha direkt till 0727220172 eller besök nyadagbladet.se/donera för fler alternativ.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.