Rysslandsutredningen

Rysslandsanklagelserna mot Trump var falska – utredning helt utan bevis

Efter två år av hetsjakt mot Donald Trump som inleddes redan innan han tillträtt på posten som president har den så kallade Rysslandsutredningen nu kommit fram till att det inte finns ett enda bevis för något brott eller någon samverkan med Ryssland i samband med presidentvalet. Det styrks i det brev från den särskilde åklagaren Robert Muellers utredning som kommit kongressledamöter tillhanda under söndagskvällen svensk tid.

Sammanfattningen av Rysslandsutredningen innebär ett ”fullständigt och totalt frikännande av presidenten”, skriver Vita huset i ett uttalande enligt AFP.

Annons:

Justitieminister William Barr och biträdande justitieminister Rod Rosenstein säger enligt CNN att “det fanns inte tillräckligt med bevis”, men kan inte heller peka på något konkret exempel på motsatsen.

– Det är en skam att landet har fått gå igenom det här och det är en skam att er president har fått gå igenom det här innan jag ens blev vald, säger Trump och vill se en utredning om utredningen.

Även Donald Trumps advokat Rudy Giuliani är positiv till slutsatserna i utredningen.

– Det är bättre än förväntat, säger han enligt CNN.

Utredningen har pågått i nära två års tid och enorma resurser har lagts på att försöka hitta någon koppling mellan presidenten och någon form av olaglig samverkan eller obstruktion. Anklagelserna ser alltså ut att ha varit helt falska.

I rapporten fanns ingenting som styrker att presidenten begått någon brottslig gärning. Det står även att man inte hittat något bevis för att någon i Trumps kampanj skulle ha konspirerat eller medvetet samarbetat med Ryssland.

Brevet kan läsas i sin helhet här.

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se


Liknande artiklar


Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!