Annika Strandhäll hyllar censur av medborgarjournalistisk kanal

publicerad 18 mars 2019
- av Per Nordin

Som Nya Dagbladet idag kunde rapportera om stängde Youtube ned den medborgarjournalistiska kanalen Feministinspektionen. Nu hyllar socialförsäkringsminister Annika Strandhäll censuren öppet på Twitter.

TV3-programmet ”Trolljägarna” har i veckor jagat personer bakom det medborgarjournalistiska initiativet Granskning Sverige i syfte att hänga ut dessa.

Frida Boisen som tillsammans med Robert Aschberg leder programmet skryter i ett Twitter-inlägg om att Feministinspektionen stängts ned och raderats ifrån hela Youtube efter Trolljägarnas granskning av Granskning Sverige och Fabian Fjälling. Något som skedde efter draghjälp ifrån Expressen som precis som för ett år sedan ledde till nedstängning av Granskning Sveriges egna Youtube-kanal.

Nu hyllar socialförsäkringsminister Annika Strandhäll censurtilltaget öppet på Twitter.

”Bra där” får Boisen till svar från Strandhäll.

 

Den godtyckliga censuren av samhällskritiker på nätet oroar många. Den populära psykologiprofessorn Jordan B Peterson raderade i januari sitt konto på crowdfundingtjänsten Patreon i protest mot att företaget godtyckligt stängt av användare för sina politiska åsikter.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.