Känd festival diskriminerar icke-vaccinerade

Coronarepressionen

publicerad 15 juni 2021
- av Isac Boman
Post Malone - ett av festivalens dragplåster.

Det medicinska apartheidsamhället i USA blir allt tydligare på flera håll i landet där medborgarna delas upp i A- och B-grupper. Amerikaner som kan bevisa att de vaccinerat sig kan nu få gå gratis på musikfestivalen Lollapalooza medan de som inte kan eller vill ta vaccinen tvingas betala fullt pris.

Chicagos stad hävdar att man vill ”uppmuntra till covidvaccinationer” och ger därför 1200 gratis endagsbiljetter till musikfestivalen som hålls senare i juli – men enbart till människor som låtit sig injiceras med de kontroversiella vaccinen.

För att locka människor att ta coronavaccin så ska vaccinationscentraler dessutom ”förvandlas” till ”Lollapalooza-upplevelser” med DJ:s, och presentartiklar – utöver gratisbiljetterna, heter det.


Annonser:


Festivalens arrangörer uttrycker själva att man är mycket nöjda och menar att Chicago är deras ”hem” och att man är ”glada för att samarbeta och stödja staden i att uppmuntra vaccinationer”. Under årets upplaga av festivalen kommer bland annat Foo Fighters, Post Malone, Tyler the Crreator, Miley Cyrus, Journey och DaBaby att uppträda.

Tanken var även att festivalen skulle arrangeras i Stockholm men har ställts in både 2020 och 2021 på grund av den förda coronapolitiken. 2022 ska man göra ytterligare ett försök att anordna festivalen i Sverige med bland annat Pearl Jam som dragplåster – det är dock oklart om icke-vaccinerade kommer att särbehandlas även då.

Nya Dagbladet har nyligen rapporterat om hur amerikanska musikfestivaler och konserter används som ett sätt för att sätta press på människor att vaccinera sig – men också för att diskriminera icke-vaccinerade och neka dessa tillträde. Sedan tidigare är det klart att flera stora spelningar i New York bara kommer att ta in ”fullvaccinerade” besökare och att övriga helt enkelt får stanna hemma.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.