Ovaccinerade bannlysta från Foo Fighters spelning

Uppdaterad 18 juni 2021 Publicerad 10 juni 2021
  Det medicinska apartheidsamhället blir allt mer verkligt i USA. Ett exempel är nu när enbart ”fullvaccinerade” amerikaner får gå och se The Foo Fighters spela på Madison Square Garden. Många har oroat sig för att samhället när det öppnar upp igen kommer att dela in medborgarna i en A- och en B-grupp där de ovaccinerade inte har samma rättigheter eller möjligheter som övriga att delta i det normala livet. Även om många delstater samtidigt bannlyst de omtalade vaccinationspass som varit på tal verkar det apartheidliknande samhället samtidigt bli verklighet på många håll i USA. Den senaste tiden har det annonserats att Bruce Springsteen ska spela live senare i juni och det ska även The Strokes och The Foo Fighters göra. Den gemensamma nämnaren för spelningarna är att enbart ”fullt vaccinerade” människor kommer att kunna se spelningarna. Den som av olika skäl inte kan eller velat låta sig injiceras med de kontroversiella vaccinen får heller inte se artisterna uppträda. Det är fortfarande inte helt klart hur åskådarnas vaccinationsstatus ska kontrolleras i praktiken, men det handlar förmodligen om ett system likt ”Excelsior Pass” som prövades på flera event i New York tidigare under året. Excelsior Pass baserar sig på ett digitalt hälsopassystem som tagits fram av IBM och som ”enkelt” kan anpassas för att användas av organisatörer av evenemang – även i större skala. Utöver spelningarna ovan så har även borgmästare Bill de Blasio annonserat att han har planer att arrangera en ”konsert för att fira” att pandemin är på väg bort. Vilka artister som ska uppträda då är oklart men klart är att konserten kommer att delas upp i olika sektioner och att vaccinerade och ovaccinerade inte får sitta tillsammans. ”Även om ingen uppställning är klar så sa de Blasio att han vill ha en tretimmars show för 60 000 fans och åtta ikoniska musiker som uppträder. Det kommer att vara både vaccinerade och ovaccinerade sektioner; minst 70 procent av biljetterna ska gå till människor som kan bevisa att de tagit sprutan”, skriver NBC. En enkät som släpptes tidigare under våren visade att över hälften av alla amerikaner tycker att vaccinpassen är en bra idé.


   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!