Wikipedia helt i händerna på globalisternas lobbyister

Wikipedia är korrumperat och bör inte understödjas mot bakgrund av det moraliska haveri som förekommer i uppslagsverkets artikelredigering. Det skriver Lars Bern.

publicerad 17 december 2019

Jag har i flera år haft en sida på Wikipedia där min bakgrund i korta ordalag beskrivit och där det jag sysslat med under mitt vuxna liv varit dokumenterat. Där har jag i lugn och ro kunnat gå in och lägga till viktiga händelser, som till exempel publicerandet av en ny bok eller liknande. Jag har även kunnat stryka engagemang som jag har avslutat. Men så förra året den 5 december så hände något.

Jag fick ett mejl från en vän med frågan ”Vet du vad det står om dig på Wikipedia?” Det visste jag inte. Det visade sig att någon hade varit inne och skrivit in en omfattande text som var dels på flera punkter felaktiga, dels ytterst tendensiöst utformad med det uppenbara syftet att förminska mig och min trovärdighet. Jag funderade givetvis över vad som utlöst detta plötsliga intresse för min person från Wikipedias sida.

Jag kom ganska snabbt underfund om vad som kan ha väckt någons intresse, någon som inte hade den minsta intention att låta mig faktagranska vad vederbörande skrev. Jag hade på min blogg kort före detta övergrepp på min person och min berättelse, skrivit en mycket kritisk väl dokumenterad krönika om den korrumperade skolmedicinen där jag med detaljerad dokumentation av källor lyfte fram hur rutten den av läkemedelsindustrin styrda skolmedicinen är. Det var uppenbart att man inom Big Pharma beslutat sig för att anlita någon av sina svenska hejdukar för att försöka förlöjliga och brunsmeta mig. Jag misstänker att den anlitade lobbyisten är någon från etablissemangets lobbyorganisation VoF (Vetenskap och Folkbildning). Jag har inte försökt bevisa detta, men den organisationen är välkänd för att hela tiden ligga och bevakar vad som skrivs på Wikipedia inom och för bland annat Big Pharmas intresseområde.

Jag blev medveten om det inträffade en söndag och gick in på min Wikipediasida och korrigerade de värsta felaktigheterna och dog bort rena förolämpningar. Sedan tog jag en promenad med min vovve. När jag kom tillbaka hem gick jag åter in och kollade sidan. Då hade någon redan varit inne och skrivit en ny text med i stort sett det innehåll som sidan hade innan jag rättade den. Observera att man hade inte lagt tillbaka den gamla texten utan man hade i huvudsak skrivit en ny med motsvarande innehåll.

Min enkla slutsats var att jag bevisligen nu var punktbevakad av någon för vilken det var så livsviktigt att presentera mig i maximalt negativ dager att man vaktade på texten dygnet runt, vardag som söndag. Jag visste att det var utsiktslöst att försöka rätta felen och ta bort brunsmetningen, då blir man nämligen blockerad från Wikipedia och man har inte möjlighet att radera sin sida. Det senare är givetvis en grov förbrytelse mot min personliga integritet.

Så kära läsare, inse att ni kan aldrig lita på en stavelse rörande saker som skrivs på Wikipedia om stora ekonomiska intressen är påverkade av det som står där. Wikipedia har sålt sin själ och ge aldrig ett öre i bidrag till denna ytterst omoraliska organisation när de tigger. Detta ytterst lovande uppslagsverk som jag tidigare uppskattat mycket och ofta refererat till har blivit genomkorrumperat av globalistiska ekonomiska intressen, ett moraliskt haveri utan motstycke.

Det finns som tur är alternativ, så nu har en vän till mig lagt upp en korrekt beskrivning av min historia och av vad jag sysslar med idag på Vetapedia. Där kan ni gå in och hitta uppgifter om mig.

 

Lars Bern

 

Artikeln har tidigare publicerats på AnthropoceneLars Bern är en svensk teknologie doktor, företagsledare, författare och samhällsdebattör. Han är ledamot av Stiftelsen Svenska Dagbladet som är minoritetsdelägare i SvD, av Kungl. Ingenjörsvetenskaps- akademien sedan 1988 och Etikkollegiet.

Han har bland annat författat boken Varför försvinner våra kronjuveler? : dikeskörningar i svensk industri och driver opinionssajten Anthropocene
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.