Wikipedia helt i händerna på globalisternas lobbyister

Wikipedia är korrumperat och bör inte understödjas mot bakgrund av det moraliska haveri som förekommer i uppslagsverkets artikelredigering. Det skriver Lars Bern.

publicerad 17 december 2019

Jag har i flera år haft en sida på Wikipedia där min bakgrund i korta ordalag beskrivit och där det jag sysslat med under mitt vuxna liv varit dokumenterat. Där har jag i lugn och ro kunnat gå in och lägga till viktiga händelser, som till exempel publicerandet av en ny bok eller liknande. Jag har även kunnat stryka engagemang som jag har avslutat. Men så förra året den 5 december så hände något.

Jag fick ett mejl från en vän med frågan ”Vet du vad det står om dig på Wikipedia?” Det visste jag inte. Det visade sig att någon hade varit inne och skrivit in en omfattande text som var dels på flera punkter felaktiga, dels ytterst tendensiöst utformad med det uppenbara syftet att förminska mig och min trovärdighet. Jag funderade givetvis över vad som utlöst detta plötsliga intresse för min person från Wikipedias sida.

Jag kom ganska snabbt underfund om vad som kan ha väckt någons intresse, någon som inte hade den minsta intention att låta mig…Lars Bern är en svensk teknologie doktor, företagsledare, författare och samhällsdebattör. Han är ledamot av Stiftelsen Svenska Dagbladet som är minoritetsdelägare i SvD, av Kungl. Ingenjörsvetenskaps- akademien sedan 1988 och Etikkollegiet.

Han har bland annat författat boken Varför försvinner våra kronjuveler? : dikeskörningar i svensk industri och driver opinionssajten Anthropocene

 


Liknande artiklar: