Monopolkapitalismen vann över 68-vänstern på knock out!

De rikaste av de rika har sjösatt sin globala nya världsordning – med entusiastiskt stöd av vänstern, sossarna och naiva liberaler, skriver Lars Bern i sin senaste krönika.

publicerad 12 november 2017
Magdalena Andersson vågar inte ens andas tanken att inskränka de rikas frihet att slussa sina pengar fram och tillbaka via världens skatteparadis, skriver Bern

Kommer ni ihåg när 68-vänstern skanderade ”Känner ni stanken från Enskilda Banken”. Den stora boven var Wallenbergs och de övriga på den tiden få miljardärerna i Sverige. De skulle till varje pris bekämpas och makten skulle gå tillbaka till folket om nödvändigt med revolutionära medel.

Vad har hänt sedan dess?

De rikaste av de rika, det jag brukar benämna den angloamerikanska oligarkin har sjösatt sin globala nya världsordning – med entusiastiskt stöd av vänstern, sossarna och naiva liberaler. Är inte detta märkligt? Hela vänsterrörelsen har blivit de gamla monopolkapitalisternas främsta banerförare.

Den nya globala världsordningen handlar om att skapa bästa…Lars Bern är en svensk teknologie doktor, företagsledare, författare och samhällsdebattör. Han är ledamot av Stiftelsen Svenska Dagbladet som är minoritetsdelägare i SvD, av Kungl. Ingenjörsvetenskaps- akademien sedan 1988 och Etikkollegiet.

Han har bland annat författat boken Varför försvinner våra kronjuveler? : dikeskörningar i svensk industri och driver opinionssajten Anthropocene

 


Liknande artiklar: