Påhittiga elever i karantän försökte hindra distansundervisning

Coronavirusets spridning

publicerad 14 mars 2020
- av Isac Boman
Genom att sänka appens betyg hoppades eleverna på att slippa undervisningen.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


För att slippa skolarbete via distans under karantänen försökte tusentals kinesiska barn få bort undervisningsappen genom att ge den låga betyg i App Store.

Det brukas sägas att kriser föder kreativitet och det verkar vara sant, åtminstone när det gäller skolbarnen i det coronadrabbade Wuhan i Kina. Skolorna hålls stängda och eleverna är satta i karantän med distansundervisning via appen DingTalk.

Barnens förhoppning att slippa skolan och få chans att ägna sig åt betydligt roligare aktiviteter grusades snabbt tills de kom på att de kunde få bort skolappen från appbutiken om tillräckligt många gav den det lägsta betyget en stjärna av fem möjliga, enligt The Verge.

Snart ramlade tiotusentals recensioner av appen in, samtliga med mycket låga betyg och skolapplikationens betyg sjönk från 4,9 till 1,4 på bara ett dygn.

Det gick så långt att skaparna av appen tvingades gå ut på sociala medier och vädja om att den skulle tillåtas vara kvar. Detta ska i sin tur ha resulterat i att många vuxna i sin tur gått in för att ge appen det högsta betyg i ett slags lågintensivt recensionskrig.

De vuxna verkar ha gått segrande ur kampen, för i skrivande stund finns DingTalk fortfarande kvar i appbutikerna även om snittbetyget fortfarande är mycket lågt.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!