Kvinna med chipp-implantat blir TikTok-kändis

publicerad 11 oktober 2022
- av Sofie Persson
Burgundy Caldwell Waller chippade sig 2020.

”Chipgirlhere” har blivit en så kallad TikTok-kändis på grund av sitt mikrochipp i handen. I olika filmklipp visar hon hur hon kan låsa upp allt i sitt hus med hjälp av enbart sin hand.

Burgundy Caldwell Waller från Las Vegas i USA satte 2020 in ett mikrochipp i sin hand. I samband med detta startade Waller ett TikTok-konto med namnet ”Chipgirlhere” och har nu en följarbas på 3 miljoner människor.

Det var med hjälp av sin make Mike, som beskrivs som något av en teknikfantast, som Waller satte in chippet.

I flera av sina videoklipp visar Burgundy vad chippet kan göra och dess främsta användning i nuläget är att öppna lås. I sitt hem har paret inte bara lås på ytterdörren utan till diverse rum i huset och även byrålådor. Med en enkel skanning av sin hand kan hon öppna alla dessa lås. Förutom videor, när hon öppnar saker med sin hand, lägger Burgundy också ut videor där hon testar tech-produkter som ska hjälpa till att göra hennes hem så ”tekniskt som möjligt”.

I en video visar hon hur man enkelt kan programmera ett chipp med hjälp av en app och sedan sätter hon in ett nytt chipp på sin nagel, med hjälp av manikyr.

Mike har också ett TikTok-konto där han kallar sig ”Chipguyhere”, med ett betydligt lägre följarantal än sin fru. Han har också ett chipp i sin hand, men det är något mer tekniskt avancerat än Burgundys. Mikes chipp kan lagra mer information som exempelvis hans konton på sociala medier.

Burgundy menar dock att hon snart kommer att uppdatera sitt chipp eftersom en nyare version av det kan lagra exempelvis kreditkortsinformation, vilket är något hon gärna vill ha i sitt chipp.

Min hand är bara en nyckel, jag antar att det är dags för en uppgradering.

Chippimplantat blir allt vanligare. Förra året visade exempelvis svenske biohackaren Hannes Sjöblad hur man inte bara kunde använda chippimplantat till att öppna dörrar, utan även lagra medicinsk information som exempelvis covidpass.

Dessa chippimplantat ligger i linje med något som analytiker varnat för tidigare, bland annat mot bakgrund av projektet ID2020 som globalistiskt inriktade Microsoft, Rockefeller Foundation och vaccinlobbyorganisationen Gavi drivit under flera år. Målet ska innebära att hela världens befolkning ska kunna identifieras digitalt, med en identitetshandling som är giltig hela livet.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.