IT/Övervakning

Google-anställda ville manipulera sökresultat om invandring

Anställda på Google diskuterade ifjol att medvetet manipulera sökresultat om invandring så att invandringsvänliga organisationer kom högst upp i sökresultaten.

Wall Street Journal har tagit del av flera interna mejl mellan Google-anställda efter det att USA:s president Donald Trump införde ett invandringsstopp till USA från fem muslimska länder.

Efter invandringsstoppet diskuterade de anställda hur man kunde manipulera sökresultaten på Google så att den som söker får upp information om hur man stödjer invandringsvänliga organisationer, bland annat American Civil Liberties Union (ACLU), eller kontaktar lagstiftare och myndigheter för att klaga över den restriktiva invandringspolitiken.

Det handlar bland annat om sökresultat för ord som islam, muslim, Iran, Mexiko och latinamerikan.

Även om de anställda inte tycks ha vidtagit några åtgärder för att manipulera Googles sökmotor, eftersom de ansåg att det var ett “högst politiskt beslut”, väcker diskussionen frågor kring hur politiskt kopplade Google och andra Silicon Valley-jättar är.

Under den senaste tiden har debatten kring censur av konservativa och invandringskritiska personer på sociala medier tagit fart och president Donald Trump har gett sig in i debatten.

Liknande artiklar

“Hur mycket får invandringen kosta?” Invandringen till Sverige är fortsatt mycket hög och kostsam, trots Socialdemokraternas vallöften om motsatsen. Migratio...
Över 130 000 nya uppehållstillstånd beviljades und... Migrationsverket beviljade uppehållstillstånd i Sverige åt sammanlagt 132 696 personer under fjolåret. Antalet uppehå...
Google-läckan 100 gånger större än vad man tidigar... Den dataläcka som drabbade en halv miljon Google-användare har visat sig vara så omfattande att över 50 miljoner använda...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!