Elon Musk köper aktier i Twitter

Nätcensuren

publicerad 5 april 2022
- av Sofie Persson

Elon Musk har köpt in sig i Twitter och äger nu över 9 procent av bolaget. Detta kommer efter att han kritiserat techjätten för politisk censur.

Musk har nu köpt upp 9,2 procent av aktierna i Twitter, rapporterar CNBC. Köpet kostade honom runt 2,89 miljarder dollar och gör honom till den störste utomstående ägaren i techföretaget.

Nyligen beklagade Musk, i ett Twitterinlägg, den politiska censuren på plattformen och frågade sina följare vad man ska göra åt saken samt om man bör skapa en ny plattform. Kanske var det då han fick idén att köpa in sig i techjätten.

Om det kommer att göra någon skillnad i den censur bolaget flitigt ägnar sig åt återstår att se. Klart är att beskedet fick Twitters aktier att rusa upp 27 procent.

 


Fakta: Elon Musk

Den sydafrikanske entreprenören Musk är ägare i bland annat elbilsföretaget Tesla med sikte på självkörande bilar, rymdteknikföretaget SpaceX med det nuvarande huvudprojektet att etablera trådlös tillgång till internet över hela jorden. Han är också huvudägare i det kontroversiella företaget Neuralink med målsättningen att integrera människans hjärna med AI.

Han har kritiserats för att bidra till en teknokratisk och transhumanistisk samhällsutveckling men har emellanåt samtidigt skapat viss kontrovers inom etablissemangskretsar med politiskt inkorrekta uttalanden.

Se Nya Dagbladets längre artikel om honom här.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.