Elon Musk blir vd för Twitter

publicerad 1 november 2022
- av Sofie Persson

Efter att Elon Musk köpt techjätten Twitter avskedade han omgående vd:n Parag Agrawal. Nu har Musk meddelat att han själv blir ny vd för företaget.

Det var under förra veckan som miljardären Elon Musks köp av plattformen Twitter genomfördes efter en tids oklarheter kring affären. Priset uppgick till 44 miljarder dollar och Musk förklarade i ett inlägg att orsaken till köpet inte handlar om pengar eller liknande, utan om att hjälpa människor genom ”en gemensam digital plattform där ett brett spektrum av övertygelser kan debatteras på ett hälsosamt vis”. Musk syftar framför allt på den breddade censur som techjätten är känd för och har från början menat att det ska bli större yttrandefrihet i och med att han tar över plattformen.

I samband med köpet uppgavs att miljardären sparkat flera inom bolaget, däribland vd:n Parag Agrawal och finanschefen Ned Segal. Musk anklagade dem båda för att ha vilselett honom kring köpet och bland annat ljugit om falska konton på Twitter. Både Agrawal och Segal ska enligt uppgifter ha eskorterats ut från Twitters huvudkontor i San Francisco omedelbart efter att köpet genomförts.

Nu har Musk tillsatt en ny vd för Twitter – nämligen sig själv, rapporterar Reuters. Detta bekräftas också av Musk själv via en inlaga till finansmyndigheten SEC på måndagen och redan vid köpet ändrade han i sin profiltext på plattformen där han skrev ”Cheif Twit”. Miljardären ska även enligt uppgifter börjat ha möten med de anställda för att titta på plattformens mjukvara, men anställda vid bolaget vittnar också om att de fått lite information och kommunikation från Musk.

Elon Musk är sedan tidigare även vd för elbilsföretaget Tesla och rymdföretaget Space X.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.