Inrikes

Zara Larsson instämmer i BLM-jargongen: Alla poliser är horungar

En av otaliga kändisar som gått ut och uttryckt sitt stöd för den våldsbejakande BLM-rörelsen är den svenska sångerskan Zara Larsson som på sociala medier skrev ”ACAB”, alltså att alla poliser är svin eller horungar. Ironiskt nog har Larsson dock själv inte haft problem med att kontakta polisen när hon utsatts för hot, något som föranleder hån mot popstjärnan runt om på internet.

2015 berättade Larsson att hon utsattes för hot efter att ha jämfört reality-stjärnan Paris Hilton med Heliga Maria, varpå Larsson då var snabb att kontakta polisen.
Tyvärr så var jag tvungen att polisanmäla väldigt många kommentarer som skrevs, och det känns jättetråkigt. Försök att inte dödshota någon nästa gång ni ger er in i en diskussion”, förklarade artisten då.

Idag har Larsson uppenbarligen en annan inställning till polisen och instämmer i den våldsbejakande svart makt-jargongens slagord att alla poliser är svin eller horungar. På Instagram har hon som många andra populärkulturella personligheter även i allmänhet uttryckt sitt stöd för de pågående raskravallerna.

Stjärnans möter samtidigt hån och anklagas för hyckleri och avsaknad av verklighetskontakt.

Kanske skulle du använda lite av de pengar du fick av Huawei och donera till demonstranterna i Hong Kong. Det skulle göra dig trovärdig”, skriver en användare på Instagram.

Den som fyllde Zara Larsson med ambitionen om att bli global moralist, en del av det feministiska avantgardet och en fiende till alla som älskar ett traditionellt Sverige, gjorde henne en björntjänst. Tänk vad stor hon varit med Ulla Billquist som förebild!”, twittrar den politiske kommentatorn Erik Berglund.

Jag vet inte vad det är som gör att kändisar tror att folk är intresserade av deras åsikter. Ofta är dom bara okunniga”, konstaterar en annan.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!