SVT planlade karaktärsmord av vaccinkritiker i förtäckt dokumentärserie

Enligt nya uppgifter avslöjas skattefinansierade SVT med att begå grova etiska och publicistiska övergrepp mot vaccinkritiker i sin dokumentärserie "Vaccinkrigarna". Under ett och ett halvt års tid har man använt sig av falska identiteter, ljugit om sitt syfte samtidigt som man filmat kritikernas hem och familj med dold kamera.

publicerad 1 december 2020
- av Markus Andersson
Malin Olofsson SVT
I syfte att karaktärsmörda vaccinkritiker uppträdde SVT-journalisten Malin Olofsson under falsk identitet och försökte bland annat förleda människor att uttala sig om förintelsen, judar och den nya världsordningen (NWO).

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


11 280 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Under 1,5 års tid låtsades SVT:s reporter och producent vara en vanlig orolig småbarnsmamma som sökte kontakt med vaccinkritiska företrädare för råd och vägledning. I verkligheten var det en del av en nogräknad operation för att åsiktsregistrera och karaktärsmörda vaccinkritiker i en ny dokumentärserie på det skattefinansierade mediahuset. De förtäckta journalisterna arbetade bland annat för att få småbarsmamman Linda Karlström att uttala sig om ämnen som judar och förintelsen, i syfte att karaktärsmörda den ideellt drivna kritikern. Själva presenterar man det grova pressetiska övergreppet av reportrarna Anna Nordbeck och Malin Olofsson som en “unik inblick” och “omfattande Wallraffande”.

Den välkända finlandssvenska vaccinkritikern och föreläsaren Linda Karlström berättar om hur det hela inleddes för ett och ett halvt år sedan – den 13 april 2019 under ett vetenskapligt seminarium i Göteborg. Karlström fanns med som deltagare och konferencier tillsammans med andra företrädare från föreningen 2000-Talets Vetenskap, bland annat Michael Zazzio.

Zazzio blev redan i februari 2019 intervjuad av en kvinna vid namn Emelie Simmons som uppgav att hon arbetade som frilansjournalist och kommunikatör för Svenska Kyrkan och att hon var mycket intresserad av olika hälsofrågor. Samma Simmons hade bett om lov att få filma eventet men fått nej eftersom arrangörerna hade dålig erfarenhet av journalister och själva dessutom skulle dokumentera talen.

Nio dagar efter Simmons förfrågan fick Karlström ett mejl från en Carolina Olofsson som påstod sig bo i Tyskland, vänta sitt andra barn och vara kritisk till vaccinationer samt intresserad av att få veta mer om riskerna med dessa. Kvinnan meddelade att hon nu planerar att flytta till Skåne och att hon var intresserad av att delta på Karlströms föreläsningar.

Både Emelie och Carolina närvarade på föreläsningen i april och Emelie passade också på att filma och dokumentera denna.

Jag vet/minns inte om arrangören hade ändrat sitt ställningstagande, eller om hon valde att inte låtsas om att hon hade nekats tillstånd till att filma och sedan snällt ställde in sig hos mig för att få filma”, kommenterar Karlström.

Efter föreläsningen skickade Carolina återigen ett mejl och eftersökte fler vaccinkritiska kontakter i Skåne eftersom hon kände ett behov av att ”nätverka”. Efter ytterligare en tid tog Emelie Simmons kontakt med flera vaccinkritiska profiler, däribland Karlström och påstod nu att hon ville göra en film där hon skulle visa upp ”vaccinationernas baksida”. Även Carolina skulle medverka i produktionen av filmen.

Jag frågade förvånat Emelie varifrån hon skulle få pengar till detta projekt. Emelie svarade lite blygsamt att hon hade fått ärva en större summa pengar att använda till något projekt som hon själv brinner för, och nu ville hon satsa på att följa Carolinas resa”, skriver Linda Karlström och beskriver Carolina som lika entusiastisk som Emelie.

Karlström övertalades och informerades också om vikten av att hemlighålla den kommande produktionen med motiveringen att ”mäktiga krafter” annars kunde försöka sabotera filmen om det läckte ut. Hon skulle helt enkelt inte berätta för någon om projektet.

Under den första träffen i Tammersfors i Finland bjöds Karlström in till en lägenhet som hade hyrts via Airbnb och de hade då också med sig en professionell fotograf. Där ställde Carolina frågor till Linda Karlström och hon beskriver stämningen som mysig och trevlig.

Vi hade en rolig och givande dag, pratade och skrattade och åt våfflor på ett mysigt litet våffelcafé i närheten”, säger Linda.

Den andra träffen anordnades på liknande vis fast i Karleby i en stuga. Den här gången filmade man i flera dagar, bland annat i Jakobstad, där Karlström vuxit upp. Carolina ställde en mängd frågor, och Linda Karlström beskriver träffen som ”jätterolig”. En ny påstått bättre fotograf hade också involverats i projektet.

Linda Karlström berättade att ”vi delade så mycket tankar och Carolina var engagerad och glad och inspirerad. Och så himla vacker! En väldigt sympatisk mamma som jag var glad över att mina vägar hade korsats med.

Karlström berättar att hon fick en obehaglig känsla av att något inte stämde med Emelie Simmons, men att hon viftade bort det och skämdes för att hon kände negativitet gentemot denna kristna, trevliga och snälla människa ”som alltid pratade med den lenaste röst ni kan tänka er”.

Jag tyckte ibland att hon ställde väldigt märkliga frågor, krävde att få veta detaljer som hon inte hade med att göra, styrde upp mina tidtabeller i samband med mina resor på ett ganska dominerande sätt”, säger Linda Karlström.

Den tredje gången träffades man i Oslo. Filmteamet ville vara med på alla evenemang där Linda Karlström deltog, filma på hotellet, under förberedelserna och under själva konferenserna. Carolina fortsatte att ställa många frågor och Linda Karlström uppfattade det hela som seriöst och såg ingen orsak att misstänka något.

Ytterligare filmträffar till anordnades under 2020, bland annat i Karlströms hem, något som Emelie Simmons och Carolina betonade var mycket viktigt för att ge en genuin bild av verkligheten. Även Karlströms barn filmades av teamet.

Carolina började även att ställa ”privata” frågor till Karlström – bland annat om hon i coronatider kunde besöka sin farmor som hon påstod sig sakna mycket.

Varför förväntar man sig att jag ska avgöra en sådan sak? Eftersom jag aldrig har trott på hela denna pandemicirkus (nu börjar det ju gå upp för allt fler att det dör lika många som alla andra år, och att pandemin beror på ett felaktigt test som inte är godkänt för diagnosticering), så svarade jag att jag tycker att hon ska sluta vara rädd och orolig och besöka sin farmor om det är det de båda vill.

Kort därefter började Carolina fråga om andra orelaterade ämnen, exempelvis om den nya världsordningen – på engelska New World Order (NWO), och ville att Linda Karlström skulle skicka filmer och länkar om detta. Hon var också extremt intresserad av förintelsen och om judar och ville att Karlström skulle uttala sig och berätta om dessa frågor, trots att hon svarade flera gånger att hon inte kan något om dessa ämnen.

Under följande träff fortsatte Carolina att ta upp frågor som var kopplade till nationalsocialism, judar och förintelsen, och Linda Karlström svarade efter förmåga och menar att hon själv hade ”inspirerats av Carolinas nyfikenhet”.

Jag påtalade en del tekniska motsägelser som historiker och forskare har fört fram och funderade att orsaken till att frågorna inte får ventileras officiellt är att de stora mediehusen till största delen ägs och kontrolleras av judar”, berättar Karlström.

På kvällen började Carolina berätta om hur jobbigt hon hade det hemma, hon började gråta och darra på rösten och sade att hennes hade man ändrat åsikt i vaccinationsfrågan och nu krävde att barnen skulle vaccineras. Linda Karlström upplevde henne som orolig, osäker och rädd för att äktenskapet skulle spricka.

Jag frågade om det inte gick att be mannen läsa exempelvis Vaccinationer: risker och skador, men hon sa att det inte funkar. Jag minns inte alla vändor i samtalet, men jag påtalade att han inte får vaccinera barnen bakom hennes rygg eftersom båda föräldrarna måste ge sitt samtycke till vaccination”, förklarar Karlström.

Sommaren blev till höst och Emelie Simmons tog kontakt igen och bad om en åttonde och sista träff för att ställa några frågor om coronavaccinet och färdigställa material till filmen.

På sajten vaccin.me skriver Karlström, ”genast när jag kom till lägenheten märkte jag att det var något konstigt i atmosfären. Annars brukade det vara kramar och glada tillrop och husvisningar och fika och dylikt, men nu var det väldigt spänt och bråttom. Ingen tid för trevligt småprat, bara direkt sätta mig på en stol framför kameran. De sa lite urskuldande att de måste ställa några kritiska frågor, också för trovärdighetens skull.

Helt plötsligt var Carolinas och Emelies attityder förbytta, Carolina började ställa frågor som redan hade besvarats och de undrade om Linda Karlströms påstådda roll som en ”ledare” som sätter agendan för osäkra människor.

Linda Karlström fortsätter med att säga ”till en början var jag lugn och svarade så gott jag kunde, men efter bara en liten stund märkte jag hur Carolina förändrades. Hon blev mörk i blicken och aggressiv. Hon höjde rösten och avbröt mig hela tiden. Jag insåg att något inte stämde. Detta var inte den människa som jag hade haft kontakt med i ett och ett halvt år, som jag hade pratat, skrattat och fikat med och tröstat när det hade varit jobbigt hemma.

Nu började Carolina med ilsken och hög röst fråga hur Karlström kunde påstå att en tysk pojke som dog i mässling för fem år sedan var vaccinerad. Hon anklagades för att vara en lögnare och för att pojken skulle ha levt idag om det inte vore för sådana som Linda Karlström.

Anklagelserna fortsatte hagla, Karlström anklagades för att vara ovetenskaplig och hon beskriver hur Carolina blev allt mer aggressiv.

Jag kastade ett öga mot Emelie som stod och övervakade det hela, och det var som att se ondskan själv. Hon var alldeles svart i blicken där hon stod och tittade på mig, och det var så obehagligt att jag genast slog bort blicken”, berättar Karlström.

Linda Karlström anklagades även för att ljuga om sin egen dotters vaccinskada. När hon frågade vad Emelie och Carolina egentligen höll på med så avslöjade de allt. De berättade att de arbetar på uppdrag från skattefinansierade SVT och att hela filmproduktionen var ett sätt att ”exponera” Linda Karlström, eftersom hon inte vill prata med massmedia. Carolina hette inte ens Carolina utan Malin Olofsson. Linda Karlströms dotter fick TBC av TBC-vaccinet. Dotterns TBC-sjukdom finns journalförd i hennes patientjournal, men SVT-journalisterna påstår oriktigt motsatsen.

Vi har spelat in allt Linda, ALLT! Vi har allt du har sagt om att pandemin är en bluff, att du inte förespråkar mångkultur, vad du anser om äktenskap mellan olika folkslag, vad du har sagt om judaförintelsen och NWO, och vi kommer att sända allt i SVT!”, skrek Carolina och Malin, enligt Karlström.

Linda Karlström svarade då att hon inte ger sitt medgivande till att de använder materialet. Hon lämnade sedan lokalen och drämde igen dörren med en smäll.

De har använt sig av falska identiteter och uppgett ett falskt syfte. De har inte inhämtat mitt medgivande till att filma och spela in våra samtal. De har brutit mot de etiska publicitetsreglerna för press, radio och tv. De har brutit mot Journalistförbundets yrkesetiska regler. De har behandlat mig som om jag vore en brottsling, trots att jag är en rättskaffens medborgare. Mina brott tycks vara att jag inte passar in i åsiktskorridoren. Både Sverige och Finland har åsiktsfrihet, och människors olika åsikter får inte utan deras vetskap och medgivande registreras och hängas ut till allmän bespottning. Sådant sysslar man med i diktaturer”, konstaterar Linda Karlström i efterhand.

Hon frågar sig vidare vad man får ut av att karaktärsmörda någon och anklaga denne för att vara en lögnare. Hon vidhåller också att hon aldrig har ljugit för varken filmteamet eller i vaccinfrågor överhuvudtaget.

Linda berättar besviket, ”jag öppnade mitt hjärta och mitt hem för dessa människor, jag gav dem ofantligt mycket av min dyrbara tid utan minsta lilla ersättning och jag hjälpte dem med kontakter till andra. Samtidigt har de själva lyft lön för varenda minut som de har lagt ner på att förfölja inte bara mig, utan även många andra med politiskt inkorrekta åsikter, under ett och ett halvt års tid.

I morgon, onsdag, börjar resultatet av den oärliga produktionen att sändas i SVT som en dokumentär i tre delar i Dokument inifrån med undertiteln ”Vaccinkrigarna”, och det är tydligt att vinklingen är kraftigt negativ och sensationalistisk.

Journalisterna Anna Nordbeck och Malin Olofsson har infiltrerat antivaccinationsrörelsen i mer än 1,5 år. De har förvånats över all värme och gemenskap som präglar rörelsen. Men ju djupare in i rörelsen de har lyckats komma, desto tydligare har det också blivit att det finns metoder och mål som oroliga föräldrar inte ska få reda på”, skriver SVT själva i en annons för programmet.

Tilläggas bör att det inte enbart är Linda Karlström utan även Michael Zazzio och andra vaccinkritiker som har manipulerats och blivit bedragna av SVT:s filmteam och ställt upp på inspelningar och intervjuer där de blivit övertalade att syftet med filmen varit ett helt annat än deras verkliga.

Michael Zazzio, som samtidigt driver ett rättsfall i en internationell tribunal som sorterar under Romstadgan, anser att man, utifrån de bevis om vacciners skadlighet som man kan finna i publicerade vetenskapliga artiklar, måste förbjuda alla existerande vacciner, och Zazzio är övertygad om att detta kommer att ske och att ett sådant beslut kanske inte är så särskilt avlägset.

De drabbade beskriver SVT:s metoder som ”ett övergrepp som vida överskuggar allt annat som de har varit med om”. Noterbart är även att Emelie Simmons inte har arbetat för Svenska Kyrkan på flera år, trots att hon har påstått det.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!