Svensk polis knäböjde för Black Lives Matter-demonstranter: ”Vit tystnad är våld”

Publicerad 4 juni 2020

  På internet cirkulerar nu filmer på en gråtande svensk kvinnlig polis som under tjänstgöring underkastar sig Black Lives Matter-demonstranter och signalerade med antivita budskap.

  Under onsdagskvällen hölls en Black Lives Matter-demonstration på Sergels torg i Stockholm. Demonstrationen lockade över tusen personer, främst unga vita kvinnor, men också många migranter.

  Trots pågående pandemi, där maximalt 50 personer får samlas, hade demonstrationen givits tillstånd på ett av Sveriges folkrikaste torg. Demonstranterna ska bland annat ha skanderat ”Hela Sverige hatar polisen”. Polisen försökte senare att upplösa demonstrationen.
   

  Det mest uppseendeväckande från demonstrationen är filmer på en svensk kvinnlig polis som knäböjer inför demonstranterna. I sina händer har hon en lapp med texten ”White silence is violence” (vit tystnad är våld). Polisens underkastelse har väckt starka reaktioner.

  Enligt oklara uppgifter ska en polisbil blivit attackerad i samband med demonstrationen. Om det kan kopplas till den kvinnliga polisens agerande är oklart. Demonstranterna ska även ha bråkat med polisen i tunnelbanan.   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!