Stor explosion inatt på Södermalm i Stockholm

publicerad 17 oktober 2019

En kraftig explosion skedde vid 02.00-tiden inatt på Södermalm i Stockholm. Polisen utreder enligt uppgift explosionen som ett attentat. Delar av en termos har hittats på platsen, skriver AB.

Vittnen berättar om hur de blivit skrämda och talar om den kraftiga explosionen, som ägde rum på Nytorgsgatan och skadade flera fastigheter. Rutor längs hela gatan är krossade.

Ett stort antal styrkor från både polis och räddningstjänst är på plats. Räddningstjänsten berättar:

Vi är på plats på Nytorgsgatan, där det skett någon form av detonation. En dörrkarm till en entré i ett bostadshus ligger på gatan. Vi håller på att undersöka vad som har inträffat, säger Christer Wahlström på räddningstjänsten, som nu även har stängt av gasen i byggnaden.

Polisen misstänker enligt enligt uppgift att explosionen har orsakats av en sprängladdning. De återfunna bitarna av en termos leder misstankarna dit. Polisen har skickat fram bombskyddet.

 

Christopher Jarnvall/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.