Inrikes

Stor explosion inatt på Södermalm i Stockholm

En kraftig explosion skedde vid 02.00-tiden inatt på Södermalm i Stockholm. Polisen utreder enligt uppgift explosionen som ett attentat. Delar av en termos har hittats på platsen, skriver AB.

Vittnen berättar om hur de blivit skrämda och talar om den kraftiga explosionen, som ägde rum på Nytorgsgatan och skadade flera fastigheter. Rutor längs hela gatan är krossade.
Ett stort antal styrkor från både polis och räddningstjänst är på plats. Räddningstjänsten berättar:

Vi är på plats på Nytorgsgatan, där det skett någon form av detonation. En dörrkarm till en entré i ett bostadshus ligger på gatan. Vi håller på att undersöka vad som har inträffat, säger Christer Wahlström på räddningstjänsten, som nu även har stängt av gasen i byggnaden.

Polisen misstänker enligt enligt uppgift att explosionen har orsakats av en sprängladdning. De återfunna bitarna av en termos leder misstankarna dit. Polisen har skickat fram bombskyddet.

 

Christopher Jarnvall/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!