Coronarepressionen

Professor i Bonnierpressen: “Även vaccinerade måste följa restriktionerna”

publicerad 12 april 2021
Nedstängningarna

Att du väljer att injicera dig med covidvaccinet innebär inte att du kan leva som vanligt. Karolinska institutets professor i virologi Ali Mirazimi menar att även de som vaccinerat sig ska fortsätta hålla avstånd och lyda övriga coronarestriktioner.

Hittills har omkring 500 000 svenskar blivit ”färdigvaccinerade” – alltså tagit det av Folkhälsomyndigheten rekommenderade antalet sprut med covidvaccit. Dessa kan dock inte räkna med att börja återgå till det normala – istället ska även de fortsätta hålla avstånd och följa övriga restriktioner.

– Ska man träffa folk som är riskgrupp så ska man hålla avstånd och följa rekommendationerna, även om man är vaccinerad, säger Ali Mirazimi, professor i virologi till den vänsterpopulistiska Bonniertidningen Expressen.
Han hävdar vidare att även vaccinerade kan smittas och bli smittade med coronavirus – men i ”mycket mindre grad”, varför även vaccinerade svenskar bör fortsätta följa restriktionerna.

– För även om vi kommit i gång med vaccineringen, så ska man följa rekommendationerna. Det ska man göra tills smittspridningen i samhället gått ner. Då blir risken för att smitta vidare mycket mindre.

Enligt Mirazimi kommer Sverige inte se någon effekt på ”samhällsspridningen” innan en majoritet av befolkningen injicerats med de hårt kritiserade vaccinerna och åtminstone fram tills dess bör alla fortsätta begränsa sina liv och rörelsemönster.

Nya Dagbladet har tidigare rapporterat om hur åldringar gått med på att vaccinera sig i en förhoppning om att de äntligen ska få träffa sina anhöriga men att de efter injektionerna ändå meddelats att de ska fortsätta isoleras och inte får ta emot besök av sina familjer.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!