”Vi gör vårt absolut bästa” – pressad regering förbjuder sammankomster på fler än 50 personer

Coronavirusets spridning

publicerad 27 mars 2020
- av Isac Boman

Allmänna sammankomster på över 50 personer förbjuds nu i Sverige. Med en svensk flagga som nålknapp och tre svenska flaggor i bakgrunden fortsatte regeringen därtill sin nya linje av att betona vikten av nationell sammanhållning för att klara coronakrisen.

Sverige och det Svenska folket prövas av det här nya coronaviruset. Liv, hälsa och jobb är hotade, konstaterade statsministern inledningsvis vid dagens pressträff. Löfven hänvisar beslutet att förbjuda större sammankomster till en hemställan av Folkhälsomyndigheten och vädjar till allmänheten att följa myndigheternas råd.

Insikten om krisens allvar måste delas av alla, betonade Löfven och klargjorde att regeringen gör sitt ”absolut bästa” under den pågående krisen.


Annonser:


 

Vi gör vårt absolut bästa för att dämpa effekterna av detta, men det kommer att vara företag som kommer gå i konkurs, det kommer att bli människor som mister sitt arbete och dessvärre kommer också fler liv gå förlorade. Nu prövas vår uthållighet, men vi ska ta oss igenom det här som ett land och ett samhälle, fortsatte statsministern och försäkrade även att man har ”de ekonomiska muskler som krävs” tack vare att man har ”ordning och reda” i de offentliga finanserna.

Regeringen är fortsatt redo att fatta de beslut som krävs, och vi står fast vid att alla nödvändiga resurser står till förfogande, sade statsministern.

Han förklarade därtill att regeringen, i skuggan av Riksbankens oberoende beslut att trycka upp 500 miljarder nya kronor i ett enormt stödpaket till bankerna, från regeringens håll avser att stöda kommuner, regioner och andra företag ekonomiskt.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.