Polisen godkänner böneutrop över Växjö

publicerad 8 maj 2018
Böneutrop kan inom kort ljuda över Växjö

Polisen har godkänt att muslimerna i Växjö ska få sända böneutrop via högtalare, oavsett budskap, en gång i veckan.

Polisen har godkänt stiftelsen Växjö muslimers ansökan om att få sända böneutrop i den lokala moskén en gång i veckan via högtalare. Moskén tillåts sätta upp högtalare som inte får överskrida 45 decibel inomhus i de bostäder och skollokaler som ligger i närheten eller 110 decibel utomhus och polisen har inte tagit hänsyn till vilket budskap som kommer att utropas. I beslutet står det även att polisen enbart tagit hänsyn till trafiken samt allmän ordning och säkerhet.

Andra synpunkter och intressen, såsom högtalarutsändningens innehåll, har inte beaktats då polismyndigheten ska iaktta principen om åsiktsmässig neutralitet”, skriver polisen.

Böneutropen kommer att få sändas i tre minuter och 45 sekunder varje fredag mellan klockan 13.00-13.03 under sommartid och klockan 12.00 under vintertid. Beslutet träder i kraft direkt och gäller fram till maj nästa år.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.