Inrikes

Polisen godkänner böneutrop över Växjö

Böneutrop kan inom kort ljuda över Växjö

Polisen har godkänt att muslimerna i Växjö ska få sända böneutrop via högtalare, oavsett budskap, en gång i veckan.

Polisen har godkänt stiftelsen Växjö muslimers ansökan om att få sända böneutrop i den lokala moskén en gång i veckan via högtalare. Moskén tillåts sätta upp högtalare som inte får överskrida 45 decibel inomhus i de bostäder och skollokaler som ligger i närheten eller 110 decibel utomhus och polisen har inte tagit hänsyn till vilket budskap som kommer att utropas. I beslutet står det även att polisen enbart tagit hänsyn till trafiken samt allmän ordning och säkerhet.
Andra synpunkter och intressen, såsom högtalarutsändningens innehåll, har inte beaktats då polismyndigheten ska iaktta principen om åsiktsmässig neutralitet”, skriver polisen.

Böneutropen kommer att få sändas i tre minuter och 45 sekunder varje fredag mellan klockan 13.00-13.03 under sommartid och klockan 12.00 under vintertid. Beslutet träder i kraft direkt och gäller fram till maj nästa år.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!