Statliga mediestödet

NewsVoice nekas statliga stödet – skrev om gurkmeja

publicerad 9 december 2020
Torbjörn Sassersson har sedan 2011 drivit webbtidningen NewsVoice.

Det är inte bara Nya Dagbladet som nekas det nyinrättade redaktionsstödet på mycket märkliga grunder. Inte heller webbtidningen NewsVoice får ta del av pengarna – ett beslut som bland annat motiveras med att man för tre år sedan rapporterade om att brittisk media skrev om en kvinna som sade sig ha botat sin cancer med stora mängder gurkmeja. Myndigheten nekar webbtidningen hela stödet på 416 000 kronor med synpunkter på dess innehåll.

Kvinnans berättelse som NewsVoice alltså på inget sätt lyfter fram som någon sanning spreds i ett flertal brittiska medier men har alltså nu använts som grund för att neka webbtidningen redaktionsstöd.

Även i övrigt har mediestödsnämnden mycket svårt att i detalj förklara varför NewsVoice inte kvalificerar sig för stödet, istället skriver man att det ”förekommer artiklar med ett innehåll som inte förefaller grundas på vetenskap eller fakta”.
Det rör sig t.ex. om artiklar om att man kan bota cancer med gurkmeja, artiklar med ett anti-vaccinbudskap och artiklar som handlar om risker med…


 


Liknande artiklar: