Inrikes

Kungligt flickebarn fött

På fredagsmorgonen födde prinsessan Madeleine sin dotter. Barnet föddes på Weill Cornell Medical Center i New York.

Barnet fick se dagens ljus klockan 04.41 svensk tid. Prinsessan Madeleine och den amerikansk-brittiske affärsmannen Christopher O’Neill är nu officiellt föräldrar.
Allting har gått bra. Mor och barn befinner sig väl. Även Victoria är informerad. Men hur kungafamiljen planerar fortsättningen, om alla ska åka till USA eller ej, är oklart just nu, säger Annika Sönnerberg, informationschef vid Hovet, till SVT.

Hovet har ännu inte gått ut med uppgiften om vad flickebarnet ska heta, eller längden och vikten. Om barnet enbart blir medborgare i USA kan det inte ingå i den svenska tronföljden. Den nyfödda bebisen kommer att bli nummer fem i Sveriges tronföljd – efter kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle, prins Carl Philip och mamma, prinsessan Madeleine.

Under fredagen kommer det att saluteras. Saluten vid en kunglig födsel skjuts med 21 skott från Skeppsholmen klockan 13.00. Vid samma tidpunkt imorgon kommer det att skjutas salut vid Boden, Härnösand, Karlskrona och Göteborg.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!