”Hollywoodfru” hotar att stämma AFS-ledare efter reklamfilm

EU-valet 2024

publicerad 4 juni 2024
- av Jan Sundstedt
Gunilla Persson menar att AFS lurat henne och att det är "olagligt" att använda filmen som man har gjort.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


11 280 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Gunilla Persson, känd från tv-programmet ”Svenska Hollywoodfruar”, fick 4000 kronor för att spela in en videohälsning där hon uppmanar EU att ”hålla sina tassar borta” och EU-kritiker att fira nationaldagen ”tillsammans med Gustav Kasselstrand och AFS”.

I efterhand hävdar hon dock att hon inte förstod vad det var för hälsning – men att hon trots detta valde att ta betalt för och spela in filmen.

– För nu på torsdag 6 juni är det Sveriges nationaldag, då firar vi vår frihet och vårt land som ingen kan ta ifrån oss, säger hon i klippet som det nationalistiska partiet Alternativ för Sverige publicerat på flera sociala mediekanaler.

– EU ska hålla sina tassar borta. Om du har samma åsikt som jag tycker jag du ska fira tillsammans med Gustav Kasselstrand (partiledaren) och AFS i Stockholm, fortsätter hon.

När hon blir konfronterad av skvallertidningen Aftonbladet, och utfrågad om hälsningen, hävdar hon dock att hon inte vet vad AFS är för någonting och heller inte vem Gustav Kasselstrand är, men att hon ändå spelade in filmen eftersom hon fick 4000 kronor för besväret.

– Jag står inte bakom dessa åsikter, jag är inte någon högerextremist. Jag skulle få 4 000 kronor, vilket är högre än en vanlig hälsning. Jag vill inte berätta vad de kostar men det är lätt att ta reda på. Det är mycket mindre. Han sa ’säg det här så får du 4 000 kronor’. Jag hade bråttom och skulle iväg någonstans. Det var en sån express-Memmo så man var tvungen att göra den på en gång. Så jag gjorde det.

“Det är olagligt”

Varför Persson väljer att ta betalt för och spela in hälsningar vars innebörd hon själv inte förstår framgår inte, men hon lovar nu att stämma Gustav Kasselstrand via sin advokat Mark Safaryan.

– Mark Safaryan kommer nu att stämma dessa personer på det högerextremistiska partiet.

– De kan inte använda det i en röstkampanj. det är olagligt. Jag kommer att stämma skitlusen av denna person som sätter ut den reklamen med mig som inte ens visste vad partiet stod för.

“Självklart visste hon”

Under den pågående EU-valskampanjen har AFS gjort flera liknande beställningar och betalat kändisar som Glenn Hysén och Victoria Silvstedt för att göra reklam för partiet. Även dessa hävdade senare att de blivit lurade och inte förstod vad det var för hälsningar de själva spelade in.

– De här kändisarna vet absolut att de har gjort en film för Alternativ för Sverige, och sen backar de när media drar i gång sitt drev, menar partiledaren, och hoppas på fler “samarbeten” med Persson framöver.

– Självklart visste hon (Persson) att det var en politisk film och att den skulle användas offentligt. Det stod i mitt önskemål och framgår tydligt när hon säger att ‘EU ska hålla sina tassar borta’ och att man ska gå och lyssna på oss på nationaldagen.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!