Frihetsrörelsen kallar till nationaldagsfirande i ny demonstration

Frihetsrörelsen i Sverige

publicerad 1 juni 2021
- av Sofie Persson
Frihetsrörelsens första maj-tåg i Stockholm.

Frihetsrörelsen, som uppstått i kölvattnen av demonstrationen den 6 mars under parollen ”Tusenmannamarschen” och ”Första maj-tåget för frihet och sanning” på Filip Sjöströms initiativ, sammankallar nu åter till en ny demonstration för ett Sverige fritt från coronarestriktioner. I Berzelii Park klockan 14.00 i Stockholm på söndag kommer man fira Sveriges nationaldag under parollen ”Nationaldagen – För Frihet och Sanning”.

Förra veckan gick regeringen ut med en femstegsplan för att lätta på coronarestriktionerna gradvis fram till hösten. Sjöström ställer sig dock ytterst tveksam till det socialdemokratiska styrets goda intentioner.

– Min profetia är att vi aldrig mer igen kommer att få se ett fullt öppet samhälle utan restriktioner. Det enda sättet för att leva helt fritt är att skapa sin egen frihet – vilket är det Frihetsrörelsen verkar för. Jag hoppas jag har fel, säger han.


Annonser:


Sjöström spår att restriktionerna kommer fortsätta i höst och att samhället kommer stängas ner igen när de vanliga sjukdomstopparna slår in och betonar med kraft att tydliga folkliga markeringar måste fortsätta göras för att säkra friheten i Sverige.

– Även om regeringen nu annonserat om lättade restriktioner så kommer vi fortsätta att verka för frihet. Vår linje är fortfarande att alla restriktioner ska tas bort eftersom de skadar Sverige i stort. Argumentet ”men det är ju så fritt i Sverige jämfört med andra länder” håller inte, har aldrig gjort och kommer aldrig att göra. Vi måste jämföra med vad som är normalt, betonar han.

Max Winter, medarrangör, påminner om att utvecklingen man ser från makthavarnas sida påminner mycket om hur det såg ut under sommaren förra året och att det är troligt att en liknande utveckling är att vänta i år igen.

– Människor glömmer lätt, men efter den påstådda första vågen rullade in under våren så blev saker och ting lugnare och mycket mer öppna under sommaren det året. För att sedan åter eskalera under hösten med ”våg nummer två”. Hur kommer det att se ut denna höst? frågar han sig retoriskt.

Winter uttrycker liksom Sjöström stark skepsis till huruvida svenskarna verkligen kommer att återfå sin frihet och misstänker att det snarare finns en politisk agenda i att ge människor andrum under sommaren.

– Tar man för mycket frihet och rättigheter från folket för snabbt, så får man också en starkare respons, och det vill man helt klart undvika, bedömer han.

Frihetsaktivisten efterlyser att se saken i ett betydligt längre perspektiv än de flesta gör i nuläget.

– Utvecklingen i denna omställning vi står inför ser ut att pågå mellan 2020 och 2030, där 2025 är ett delmål för att skapa den totalitära globalistiska värld vi står inför. Vaccinpassen är ett tydligt tecken på att vi går i den riktningen, menar Winter.

Trots att människor nu delvis pustar ut efter regeringens nya besked om lindringar av restriktionerna framhåller Winter samtidigt en krass verklighet som kräver aktiva insatser för att förändra.

Man ser tydligt att de flesta just nu pustar ut under sommaren. Som att de har hållit andan i över ett år sedan Covid-19 lanserades med förhoppning om att allt nu ska börja gå tillbaka till hur det var förut, konstaterar han.

– Kommer vi någonsin komma tillbaka dit? Min övertygelse är att så inte är fallet. Vi är redan för långt igenom denna förändrings process. Ingen vet precis hur allt detta kommer att sluta. Men att vi är i en förändringen tidsålder är det svårt att förneka för någon.


”Nationaldagen – För Frihet och Sanning” sammankallar demonstranter till Berzelii Park klockan 14.00 i Stockholm på söndag. Deltagare uppmanas i mån av möjlighet att ta med trummor och flaggor.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.